Orez turcesc

de gabriela_aysondu in Aperitive / Garnituri, 11 Noi 2013 | 9537 vizualizari

 

Acest orez este o garnitura pe care puteti sa o serviti alaturi de preperatele din carne de tot felul. Este foarte gustos si usor de preparat

 

INGREDIENTE

  • 300 g orez
  • apa fiarta
  • 50 g fidea
  • 75 g unt
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez turcesc:

Intr-o oala punem untul la topit cu focul la minim, cand s-a topit punem fideaua (o mana) maruntita (cam 1 cm) si o calim amestecand continuu pana se maroneste bine. Spalam orezul bine, il scurgem de apa si il punem in oala, il calim la foc mic pana devine transparent, punem apa fiarta sa depaseasca orezul cam doua degete, si sare. Amestecam putin si punem capacul. Il lasam cu focul la minim fara sa amestecam deloc ca altfel se striveste. Il lasam sa isi traga apa incet, cand vedeti ca nu a mai ramas apa cu o furculita dam orezul la o parte si ne uitam pe fundul oalei. Daca nu mai este pic de apa, cu furculita amestecam orezul de la suprafata (nu tot orezul din oala) dar foarte incet, punem capacul, oprim focul si asteptam 15 minute, dupa care se poate servi.


 

TIPS-URI

1

ca sa fie o reusita pe fundul oalei nu trebuie sa se mai vada apa deloc

2

primele 15 minute nu ridicam capacul

3

se prepara pe ochiul mic cu focul la minim

4

daca punem in apa care fierbe 5-6 linguri de lapte ii da un gust mult mai bun orezului

5

orezul,fideaua si untul le puneti in functie de cate portii vreti sa faceti

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez turcesc" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

gabriela_aysondu 1

11.11.2013, 10:55

dantes 1

11.11.2013, 12:44

interesant

Rocsi 1

11.11.2013, 15:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare de vinete umplute cu legume - Imam bayildi