Pachetele cu carne si branza

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 1 Oct 2011 | 7776 vizualizari

 

m-a luat dorul de placinte cu branza cum ne facea mama acasa...dar vroiam sa le fac putin altfel...am facut deci aluatul...si umplutura dupa cum m-a dus capul....deci....

 

INGREDIENTE

aluatul:

  • 600 g faina
  • 15 g drojdie proaspata
  • 100 ml lapte acru ( prins)
  • o lG-ita sare
  • 4 lg ulei( daca aveti d emasline, folositi-l cu incredere, e si mai sanatos si mai bun...la aluaturi)
  • apa calduta cat cuprinde

umplutura de carne:

  • 300 g carne tocata ( de care se nimereste)
  • o ceapa
  • un ardei micut
  • 2-3 rosii din conserva , cu putin suc
  • sare, piper, cimbru si marar uscat
  • 2 lg ulei
  • cateav lg de parmigiano ras

pentru  umplutura de branza:

  • branza de oaie, framanatata cu sare, pt iarna
  • salam

+ 2 lg de smantana omogenizata cu o lg d elapte, daca e prea groasa

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu carne si branza:

Se framanata un aluat moale care nu se mai lipeste de mana si se lasa vreo 2-3 ore la dospit...

Intre timp se pregateste umplutura de carne: se taie marunt ceapa si ardeiul si se calesc in ulei, se adauga carnea, se amesteca bine, apoi se adauga si rosiile maruntite cu suc de rosii, se potriveste de sare, se adauga marar si cimbru si se  se lasa putin la calit.

Se da de-o parte sa se raceasca.

Aluatul se scoate pe masa de lucru si se intinde o foaie cam de jumatate de cm grosime, apoi se taie patratele.

Se pune pe fiecare bucata cate o lg de carne si se mai poate adauga, dupa gustul fiecaruia, cate o lg-ita de parmigiano ras peste carne iar pe altele se pune branza de oaie si bucati de salam.

Se infasoara bucatile doar cat sa dea partile una peste alta, sa nu iasa umplutura, se asaza in tava unsa si tapetata cu faina si se lasa sa mai stea o jumatate de ora.

Se ung cu ulei deasupra si se dau la copt la 180 grade, cuptorul fiind preincalzit. 

Eu m-am jucat putin cu aluatul si am facut diverse forme...am facut si rotunde , rulate...la sfarsit  le-am taiat bucati .

Pachetelele se ung cu smantana imediat ce sunt scoase din cuptor, pt ca mai tarziu, cand se vor raci, smantana o sa le inmoaie si-o sa fie mult mult mai gustoase.

Sunt bune si calde si reci...iar la umplutura ar mai fi variante...eu vroiam sa fac si cu ciuperci...dar...alta data...

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu carne si branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Năut chips

pe 25.03 la 20:08

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1370 puncte

oanapl

1211 puncte

Caty

1184 puncte

MotanLaOale

1007 puncte

Rocsi

544 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute