Desert pachetele cu mere, scortisoara si fructe confiate

de mihaelar63 in Dulciuri, 13 Ian 2019 | 3728 vizualizari

 

 Totul a inceput de la niste minunate fructe confiate si scortisoara ce le-am adus din calatoria facuta in Israel .Fructele le-am pus la hidratat impreuna cu conaiac in ideea de a prepara ceva dulce .  Cum am mancat jumatate din fructele hidratate ,am completat cu merisoare si stafide. Aveam ceva mere din productia proprie ce dadeau semne de oboseala . Asa ca m-am reorientat la pachetele cu mere . M-am inspirat de aici  https://www.youtube.com/watch?v=qlEVzjJZhwI.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr aluat foitaj
  • 600 gr mere
  • 200 gr mix fructe confiate + stafide si merisoare deshidratate
  • 100 ml coniac
  • 1 lingura scortisoara
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita rasa ghimbir
  • 1 ou
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pachetele cu mere, scortisoara si fructe confiate:

  1. Fructele confiate si cele deshidratate se pun la hidratat in coniac cateva ore .
  2. Merele se curata si se taie cu tot cu coaja in cubulete mici .
  3. Se pastreaza coaja de la mere pentru ca contine multe vitamine si pectina .
  4. Amestecati cubuletele de mere cu fructele confiate , scortisoara , ghimbir si o lingura de zahar .
  5. Nu am folosit mai mult zahar fructele confiate continand suficienta cantitate .
  6. Aluatul de foitaj se pune la dezghetat in frigider .
  7. Aluatul de foitaj se tine la rece si se scoate din frigider  doar cand incepeti sa lucrati cu el .
  8. Daca este tinut la temperatura camerei , se va inmuia prea tare , nu se va putea lucra cu el si pachetelele vor iesi deformate .
  9. Eu am avut doua foi de foitaj .
  10. Intr-un bol mic , bateti oul spuma .
  11. Fiecare foaie am impartit-o in 16 patrate [aproximativ egale ].
  12. Cu ajutorul unei pensule de silicon se ung jumatate din patrate pe margini cu ou batut .
  13. In mijlocul fiecarui patrat se pune cate o lingura din amestecul cu mere ,scortisoara si fructe .
  14. Se acopera cu un alt patrat de aluat si se preseaza marginile usor cu degetele . Se apasa apoi si cu o furculita marginile .
  15. Pachetelele se increasteaza cu cutitul in 3-4 taieturi egale si se ung cu ou batut pe deasupra .
  16. Sincer , aratau atat de urate marginile in aceasta faza incat m-am gandit ca gata coapte vor fi groaznice . Surpriza , am obtinut cele mai frumoase foietaje ce le-am facut vreodata .
  17.  Am dat tavile la cuptorul electric [Grunding] pe programul special de foietaj cu mere [38 minute la 180 grade ].
  18.  Lasati pachetelel cu mere sa se tempereze si serviti .

                                            Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Se pastreaza coaja de la mere pentru ca contine multe vitamine si pectina .

2

Nu am folosit mai mult zahar fructele confiate continand suficienta cantitate .

3

Aluatul de foitaj se tine la rece si se scoate din frigider doar cand incepeti sa lucrati cu el .Daca este tinut la temperatura camerei , se va inmuia prea tare , nu se va putea lucra cu el si pachetelele vor iesi deformate .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pachetele cu mere, scortisoara si fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si vin alb