Paella

de Sim0na in Fructe de mare, 25 Sep 2012 | 6137 vizualizari

 

Sursa: http://www.delicioasa.com/2010/04/paella/
Un pic modificata dupa ce am avut prin camara/frigider :)

 

INGREDIENTE

  • 270 g fructe de mare
  • 6 batoane surimi
  • ½ piept pui
  • 1 carnat de porc afumat si uscat
  • 200 g orez cu bob rotund
  • 50 g kaiser bio (neinjectat)
  • 2 rosii
  • 1 ceapa potrivita rosie
  • 4 catei usturoi
  • ½ ardei verde
  • ½ lingurita oregano
  • ½ lingurita curry
  • sare de mare
  • ardei iute tocat
  • 500 ml supa de pui
  • 1 lingurita fond de peste
  • ulei de masline
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella:

Pieptul de pui le-am pus la fiert in apa cu sare. In zeama care a ramas am diluat o lingurita de fond de peste si l-am tinut pe foc mic pana l-am folosit.

Rosiile le-am oparit, le-am decojit, apoi le-am tocat marunt.

Intr-un wok am pus putin ulei de masline, iar cand acesta s-a incins am calit kaiserul taiat bucati. Cand s-a rumenit, l-am scos si l-am lasat deoparte. Am dat focul pe mic, si in acelasi ulei am calit ceapa rosie tocata marunt. Cand aceasta s-a inmuiat, am pus usturoiul taiat felii si ardeiul bastonase. Le-am lasat cca 5 minute sa se caleasca impreuna, amestecand mereu. Am adugat orezul si oregano, si am lasat cateva minute pana ce orezul s-a calit putin. Am stins cu o parte din supa de pui (cca 200 ml). Peste orez am adaugat carnatul taiat rondele, rosiile oparite si tocate si kaiserul prajit. Am acoperit vasul si am lasat sa fiarba cca 20 minute, la foc mic, amestecand mereu si completand din cand in cand cu supa fierbinte.

Intre timp am pregatit pieptul de pui fiert, pe care l-am tocat bucati de cca 1,5 cm, fructele de mare pe care le-am spalat in mai multe ape, surimi pe care l-am taiat bucati de cca 1,5 cm.

Cand orezul era aproape gata, am pus pieptul de pui si fructele de mare si am condimentat cu curry si ardei iute pisat. Am potrivit de sare si am adaugat si patrunjelul verde.

A iesit absolut delicios!!!

Noi am servit cu masline marinate cu cimbru, dar cred ca ar merge si cu rosii uscate si conservate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

elucubratiiculinare 1

02.10.2012, 23:11

felicitari, arata bine de tot

Sim0na 1

03.10.2012, 08:49

elucubratiiculinare, multumesc!

Bya Ralu 1

19.03.2013, 22:15

like like like!vreau si eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paella cu creveti si mazare