Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Reteta este una foarte simpla...citita pe cutia cu drojdie. Am incercat-o iar rezultatul este unul foarte reusit...o paine cu coaja crocanta si miez pufos ...
Punem intr-un bol faina, sarea, zaharul si amestecam usor.
Adaugam drojdia proaspata si apa usor incalzita (nu fierbinte) .
Incepem sa framantam aluatul. Daca aluatul este prea tare adaugati putina apa,daca aluatul este prea moale adaugati putina faina ( totul depinde de tipul si marca fainei folosite).
Cand am obtinut un aluat nelipicios, acoperim bolul cu un prosop si lasam la dospit pentru cel putin o ora (pana ce aluatul isi va dubla volumul) la loc cald.
Dupa ce aluatul a dospit, il mai framantam putin si il impartim in doua parti egale.
Tapetam doua tavi cu hartie de copt si punem aluaturile sul si rasucite.
Lasam astfel alte 30-40 minute la dospit. Inainte de a pune painea la cuptor, o ungem cu lapte.
Incingem cuptorul la 200 grade si coacem painea pentru 20-30 minute.
Facem testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca painea este coapta si la interior.
Pofta buna!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult