Paine cu lapte

de RuxyRux in Piine, 13 Noi 2010 | 2259 vizualizari

 

O paine pufoasa cu gust de lapte dulce, care chiar nu are cum sa nu-ti placa...o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 280 ml lapte
  • 130 ml apa
  • 2 linguri unt
  • 675 gr faina
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita si jumatate drojdie uscata( sau un cubulet proaspata)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu lapte:

Se incalzeste intr-un ibric laptele, se adauga apa si apoi untul, nu se lasa mult, atunci cand folosim amestecul sa fie caldut spre rece. Turnam in vasul de facut paine . Adaugam faina pana acoperim lichidul, punem sarea pe margini, zaharul in centru si drojdia peste zahar.



Framantam zece minute si lasam apoi la crescut, pana isi dubleaza volumul.

Formam painica, o crestam in semn de cruce cu coada unei linguri de lemn, o ungem cu putin lapte presaram faina si o bagam la cuptorul deja incins la 220 grade pentru o jumatate de ora...si pofta mare!

( reteta din cartea " Retete delicioase pentru prepararea painii" aparuta la Editura Aquila

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

RuxyRux 1

19.01.2011, 19:00

Cu toata dragostea Mela Ma bucur ca ai probat-o

Ligia Bxl 1

09.02.2011, 21:53

chiar asa cum sa nu-mi placa?

DIANA B 1

07.03.2011, 11:54

Oare cum de mi-a scapat aceasta painica deosebita ?!?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pâine