Paine cu lapte

de divainbucatarie in Piine, 20 Mar 2011 | 1657 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina alba
  • 310 g lapte
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingura unt topit
  • 1 ou pentru uns
  • seminte mac pentru topping
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu lapte:

Pentru inceput amestecam zaharul cu drojdia si 10 ml de lapte. Le vom lasa la dospit 10 minute.
Intre timp amestecam faina cu sare, ulei si laptele caldut. Cand maiaua a crescut cat sa dea afara din cana o turnam peste aluat si framantam aluatul 2-3 minute, apoi il lasam sa creasca intr-un loc cald.Dupa 30-40 de minute, luam aluatul crescut si il impartim in 3 bucati pe care le modelam intre maini ca niste rulouri pe care le vom impleti.

Punem painea in tava si o lasam sa se mai odihneasca inca 10 minute inainte sa o punem la cuptor. Ungem cu ou si presaram seminte. Vom coace painea pe programul de paine al cuptorului electric sau la 180°C timp de 45-50 de minte, pana prinde culoare maro deschis.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Paine cu lapte-0
Paine cu lapte-1
Paine cu lapte-2

COMENTARII (26)

ExploraCuisine

ExploraCuisine 1

23.03.2011, 15:59

Super frumoasa painica ta

divainbucatarie

divainbucatarie 1

24.03.2011, 08:21

Multumesc!

adry88

adry88 1

26.05.2011, 11:58

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!