Paine cu seminte de floarea soarelui

de T I M E A in Piine, 22 Sep 2013 | 7026 vizualizari

 

Azi am testat tava primita din camara si trebuie sa spun ca sunt super multumita de ea.
Painea e delicioasa cu seminte de floarea soarelui si ulei de masline, iar rulourile bonus sunt perfecte langa un ceai.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina tip 650
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • 1 lingurita zahar
  • 350 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri seminte de floarea soarelui + 1 lingura deasupra
  • Pentru rulouri: 3 felii sunca Padurea Neagra
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu seminte de floarea soarelui:

Amestecam intr-o cana drojdia, zaharul si 2 lingurite de faina, peste care turnam 100 ml apa calduta. Lasam la dospit aprox 10 minute.


Intr-un bol punem faina, sarea si semintele si amestecam. Drojdia dospita o turnam in mijloc si framantam cu pana adaugand restul de apa calduta.


La final adaugam uleiul si framantam pana nu se mai lipeste de mana.


Acoperim cu un prosop si punem la dospit timp de o ora si jumatate, la loc cald ferit de curenti de aer.


Cand aluatul e dospit, cu mainile unse cu putin ulei luam aluatul si il punem pe o plansa unsa cu ulei. Eu din cantitatea aceasta am rupt 6 bucatele cat nuca si am pus deoparte.


Formam cu mana aluatul si il asezam in tava dreptunghiulara de asemenea unsa cu putin ulei.


Acoperim cu un prosop si mai lasam la dospit 20-30 de minute.


Presaram deasupra seminte de floarea soarelui si dam la cuptorul preincalzit la 180-190 de grade timp de aprox 35 de minute.


Bucatile de aluat pastrate le intindem cu mana unsa cu ulei si asezam pe fiecare cate o jumatate de felie de sunca si rulam. Asezam rulourile intr-o tava ceramica si dam la cuptor timp de 15-20 min, pana se rumenesc deasupra.


Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu seminte de floarea soarelui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

T I M E A 1

23.09.2013, 22:09

Lavinia

Ligia Bxl 1

21.11.2013, 22:42

ce frumoasa eee

Ancutsa 1

18.02.2020, 14:46

Buna si gustoasa! Ce-mi plac semintele presarate pe paine, mereu e bataie pe ele!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert gogosi pufoase cu lingura
  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine neagra cu cartofi