Pâine de casă cu cartofi

de diaconta in Piine, 13 Noi 2012 | 2368 vizualizari

 

Nu pot sa vă descriu ce miros de pâine proaspat coaptă m-a întâmpinat azi când am ajuns acasa.Mama a făcut pâine!!!!! Bucuria mi-a fost dublă,pentru că o făcuse mama şi pentru că era o pâine rumenă,pufoasă cu o crustă grozavă.Si cum nu am avut lumină bună pentru poze decât dimineaţă ,jumătate de pâine s-a „evaporat”.Si ca să vă conving,am să vă spun că i-am dus şi surorii mele un sandviş cu pâinică de asta şi când am întrebat-o cum a fost,a zis „Am mâncat-o dintr-o suflare aşa bună a fost!!!”.La fel ca în alte cazuri,contribuţia mea a fost doar la redactatul reţetei şi la pozatul preparatului.Am să vă spun cum a preparat mama pâinica asta buna de tot.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 2 cartofi
  • 4 linguri ulei
  • O lingurita sare
  • Apa calduţă
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine de casă cu cartofi:

Mai întâi a fiert cartofii cu coaja,i-a curatat si i-a dat pe razatoare.


Drojdia a pus-o în putina apa calduta si a lasat-o sa dospeasca.


A cernut faina cu sarea peste cartofi.Faina se cerne atât pentru a scapa de impuritati cât si pentru a o „aera”,ceea ce este util mai ales la un aluat dospit.


A pus si drojdia peste faina si uleiul ,apoi a framântat cu apa calduţă pâna când aluatul a devenit ferm si nelipicios.


A acoperit vasul cu un servet curat si a lasat la dospit într-un loc caldut pâna si-a dublat volumul.Apoi a pus aluatul pe masa înfainata,l-a mai framântat putin si i-a dat o forma rotunda.


L-a pus apoi într-un vas de lut si l-a mai lasat sa creasca vreo 20 de minute.


A pus apoi vasul în cuptorul preâncalzit 45 de minute.


A scos pâinea pe un gratar,a acoperit-o cu un prosop si a lasat-o sa se raceasca.


Nu prea mult,ca asa calduţă e un deliciu.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine de casă cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (68)

diaconta 1

20.11.2012, 16:17

Mina,multumim scumpa mea am "reparat" cea- fost mai greu,acuma sa speram ca ne descurcam cu cele ramase.
Foarte buna painica
Pupici si de la noi

Bya Ralu 1

18.03.2016, 14:28

ce bine arata

diaconta 1

18.03.2016, 17:13

Bya,dar ce buna eeeeee greu imi e sa ma abtin cand face mama

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine cu cartofi