Desert paine dulce cu scortisoara (Pull-apart bread)

de ReteteAlina in Dulciuri, 26 Mai 2020 | 3079 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 360 gr faina+faina cat cuprinde dupa ce aluatul creste
  • 50 gr de zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 25 grame de drojdie proaspata sau 10 gr de drojdie uscata
  • 60 ml de apa calduta
  • 80 ml lapte la temperatura camerei
  • 40 gr de unt
  • 2 oua medii la temperatura camerei
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • 100 gr. de zahar
  • 2 lingurite de scortisoara
  • 30 gr de unt topit si racit
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert paine dulce cu scortisoara (Pull-apart bread):

Aluatul :
In bolul in care vom face aluatul se amesteca 260 gr de faina, zaharul si sarea.
Intr-un bol mic se dizolva drojdia in 60 ml de apa calduta si se lasa timp de 10 minute.
Intre timp, untul se topeste pe baie de aburi. Cand s-a topit, se ia de pe foc si se adauga laptele si esenta de vanilie.
In bolul cu faina se face o gaura in mijloc si se adauga laptele cu untul topit si drojdia, se amesteca totul timp de 2 minute. Apoi se adauga ouale batute, se amesteca si se adauga inca 100 grame de faina. Omogenizam totul foarte bine.
Vom obtine un aluat lipicios. Aluatul se pune intr-un bol uns cu unt, se acopera cu folie de plastic si cu un prosop de bucatarie curat si se lasa la crescut pana cand isi dubleaza volumul(aprox. 1 ora).

Intre timp pregatim umplutura, se amesteca zaharul cu scortisoara.
Pregatim si tava pe care o tapetam cu hartie de copt. Eu am folosit o tava mai mica de cozonac.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul il punem pe masa de lucru cu faina si se framanta, adaugand faina pana cand acesta nu mai e lipicios.Aluatul se lasa la odihnit acoperit cu un prosop timp de 5 minute.
Din aluatul obtinut se intinde un dreptunghi de 30x50cm,se unge cu untul topit si racit, se presara peste tot zaharul amestecat cu scortisoara, apoi aluatul se taie pe vertical in 6 fasii cat se poate de egale, apoi pe orizontala alte 6 fasii, vom obtine patratele.Patratelele obtinute se pun unul peste altul de pe fiecare linie si se pun in tava, continuam pana cand terminam de pus tot aluatul in tava. (sau cele 6 fasii se pot pune una peste alta si taiem 6 patratele egale).
Painea se lasa in tava, la crescut timp de 30-45 minute, acoperita cu un prosop, pana cand isi dubleaza volumul.
Painea se pune la copt in cuptorul preincalzit la 175C,timp de 30-35 de minute. Daca incepe sa se rumeneasca prea repede si la mijloc nu e facuta, se pune deasupra o folie de aluminiu pentru ca painea sa nu se arda deasupra.
Cand este gata, se lasa sa se odihneasca 10-20 de minute in tava, apoi se poate scoate si servii.
Daca serviti a doua zi se incalzeste putin in cuptorul cu microunde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert paine dulce cu scortisoara (Pull-apart bread)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars