Paine englezeasca de casa

de RuxyRux in Piine, 13 Noi 2010 | 5615 vizualizari

 

O paine cu un aspect deosebit....si atat de gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 675 gr faina alba/ sau 6 cani
  • 10 gr/ 2 lingurite sare
  • 20 gr drojdie proaspata/ sau 7 gr uscata
  • 400 ml apa-1 cana mareee( se pune usurel)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine englezeasca de casa:

Se cerne faina se adauga sarea se face o gaura in mijloc.

Se incalzeste apa, se dizolva drojdia in putina apa si apoi se adauga peste faina. Se toarna si restul de apa. Se framanta in jur de zece minute sa se lege aluatul. Dupa zece minute devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Se unge o folie cu ulei se pune deasupra aluatului si se lasa la crescut o ora la loc caldut.



cand este gata crescut, se mai framanta doua trei minute, presarand putina faina, se rupe un sfert si se modeleaza o mingiuta mai mica. ce ramane se modeleaza sub forma unei mingii mai mari. Se aseaza pe o tava infainata si se acopera cu un bol, se mai lasa inca o jumatate de ora la crescut.



Mingiuta mai mare se aseaza la baza se aplatizeaza putin. se taie in forma de cruce, se stropeste cu putina apa. Se pune deasupra mingiuta mai mare, se face o gaura cu mana in mijlocul ei pana spre baza. se acopera cu o folie unsa cu ulei si se mai lasa zece minute. Dupa ce timpul a trecut, se presara cu faina si se taie de jur imprejur cu cutitul( se fac crestaturi)...Se da la cuptorul incins intre timp la 220 grade sau treapta maxima...si se lasa 35/40 de minute....E o painica delicioasa si cu aspect deosebit.



( reteta din cartea " Retete delicioase pentru prepararea painii" aparuta la Editura Aquila)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine englezeasca de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

raluxas 1

23.11.2010, 18:26

voi incerca si eu....are o forma aparte

RuxyRux 1

23.11.2010, 18:42

E chiar deosebita....

Ligia Bxl 1

09.02.2011, 21:52

fara cuvinte o frumusete ce bine a crescut

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine africana