Pâine fără frământare

de diaconta in Piine, 2 Mar 2013 | 13152 vizualizari

 

Am tot văzut reţeta aceasta,dar parcă aveam eu ceva dubii.Credeam că e un fel de păcăleală,că doar pentru o pâinică trebuie să trudeşti serios,mai ales dacă nu ai în dotare maşină pentru făcut pâine.Când am văzut însă şi la Madi minunăţia de pâine,am zis că musai s-o încerc şi eu.Si mă declar pe deplin mulţumită de rezultat.Vă închipuiţi cât de bună a fost dacă nu m-am răbdat şi am tăiat-o fierbinte.
Dacă vă place pâinea pufoasă la miez dar cu o coajă crocantă,aceasta e reţeta de care aveţi nevoie.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 20 g drojdie proaspata
  • 2 lingurite sare
  • 3 lingurite zahar
  • 3 linguri ulei de masline
  • 350 ml apa călduţă
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine fără frământare:

Faina am cernut-o si am amestecat-o cu sarea


Drojdia am lichefiat-o cu zaharul,am pus cam 100 ml de apa calduţă,am lasat 10 minute si am pus si uleiul.


In mijlocul fainii am facut o gropiţă unde am pus drojdia cu uleiul,apoi am adaugat restul de apa calduţă ,luând câte putina faina de pe margini pâna s-a încorporat toata.


Trebuie sa obtinem un aluat molicel.


Eu am mai adaugat 50 ml de apa.Voi apreciati în functie de tipul fainii folosite.


Am framântat doar pâna s-au omogenizat bine ingredientele,pentru a nu ramâne cocoloaşe.


Am presarat faina deasupra,am acoperit cu un prosop curat si am pus la frigider pâna a doua zi,aproximativ 16 ore.


A doua zi ,am luat aluatul de la frigider,l-am rasturnat pe planseta înfainata,l-am framântat putin si i-am dat forma ovala ca si a vasului în care am copt-o.


Am pus aluatul pe o hârtie de copt.


Avem nevoie de un vas cu capac pentru a coace aceasta pâine.


Vasul în care am copt pâinea,l-am pus împreuna cu capacul în cuptor sa se încalzeasca.


In timpul acesta am lasat aluatul la temperatura camerei.


Am scos vasul din cuptor si am transferat aluatul cu tot cu hârtia de copt în vas


Am acoperit si am pus vasul din nou în cuptor.


Am lasat 25 de minute cu capacul,apoi am scos capacul si am mai lasat 10 minute pâna când s-a rumenit deasupra.


Coaja a crapat si a devenit foarte crocanta iar miezul a ramas foarte pufos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine fără frământare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Miha 1

07.12.2014, 19:36

Lia, eu cred ca ea de fapt a folosit 400 ml, reteta fiind cu 350 ml. Ia sa vedem cine a inteles bine!

diaconta 1

07.12.2014, 20:22

Scuze Lia,nu am vazut intrebarea.
Miha a inteles corect.reteta este cu 350 ml dar eu am mai adaugat 50 ml pentru ca aluatul era prea tare.
Acuma depinde de tipul de faina,dar stii si tu asta

diaconta 1

07.12.2014, 20:22

Multumesc Miha

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ghiveci de legume
  • 07

    S

  • 08

    D

  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

RETETA RECOMANDATA
Chifle aromate