Paine integrala cu secara si chimen

de RuxyRux in Piine, 22 Mar 2011 | 5203 vizualizari

 

O painica sanatoasa si fff gustoasa...chimenul se combina perfect cu secara...

 

INGREDIENTE

  • *500 gr faina integrala
  • *500 gr faina de secara
  • *2 pliculete de drojdie uscata
  • *2 lingurite sare
  • *1 lingurita miere
  • *1 lingurita chimen
  • *550 ml apa calduta
  • *100 ml ulei de masline
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine integrala cu secara si chimen:

Punem ingredientele uscate in felul urmator in vasul de paine :


Punem faina in vas, pe margine sarea, facem o gropita si punem drojdia uscata in mijloc, deasupra mierea. Turnam cate putina apa calduta si incepem sa framantam. Dupa ce am turnat toata apa punem si uleiul. Aluatul trebuie sa fie dens si totodata elastic. Lasam alutaul la crescut 45 de minute la un loc cald, ungandu-l cu putin ulei si asezand o folie deasupra.


Cand a crescut si si-a dublat volumul, il mai framantam cinci minute si il impartim in trei bucati. Formam trei suluri. Facem o impletitura si asezam in forma dorita si mai lasam la crescut inca 30 de minute. Incingem cuptorul la 200 grade si coacem painea 30 de minute. Lasam sa se raceasca perfect pe un gratar si numai atunci o putem felia . O servim cu placere.

 

TIPS-URI

1

Daca este posibil alegeti faina BIO.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine integrala cu secara si chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

RuxyRux 1

23.03.2011, 14:56

Multumesc dragele mele

divainbucatarie 1

24.03.2011, 08:46

adry88 1

20.05.2011, 17:27

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete cu peste

de Rocsi 9

ieri la 21:08

Tort cu vanilie şi flori

de Ancutsa 5

ieri la 17:26

Piperchi

ieri la 09:54

Piept de pui învelit în cașcaval, cu cartofi natur

de RODIMUR 5

pe 17.10 la 22:03

RETETA RECOMANDATA
Paine cu iaurt