Paine intermediara

de Sim0na in Piine, 5 Apr 2012 | 7731 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina intermediara
  • 100 g faina alba
  • 1 lingurita sare
  • 10 g drojdie proaspata
  • 250 ml apa
  • 5 linguri ulei masline
  • seminte floarea soarelui
  • seminte susan
  • seminte mac
  • ulei masline ptr tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine intermediara:

Mai intai am amestecat 50 ml apa calduta cu drojdia proaspata si am lasat 10 min sa creasca.


Faina alba si cea intermediara am amestecat-o cu sarea si semintele, apoi am inceput sa incorporez apa calduta, amestecand bine cu o lingura. Am adaugat si maiaua, apoi am inceput sa framant adaugand uleiul de masline. Am framantat cca 10 minute, apoi am acoperit vasul in care am pus aluatul, cu o folie, si am lasat la crescut 1 ora.


Dupa o ora aluatul si-a dublat volumul. Am format painica, pe care am pus-o intr-o tava usa cu ulei de masline si tapetata cu hartie de copt, si am lasat-o la crescut 30 minute.


Cand si-a dublat volumul, am udat painica cu pensula si am presarat seminte. Am dat-o la cuptor ptr 40 minute, la 200 grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine intermediara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

iri_iri 1

06.04.2012, 15:19

Lau 1

06.04.2012, 18:07

buna

Sim0na 1

06.04.2012, 19:41

Multumesc tuturor ptr aprecieri!! Si mai ales.. va invit sa faceti paine in casa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Trufa
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine cu faina neagra