Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Un cozonacel simpatic:)
Aluat alb:
-se pun toate ingredientele intr-un lighenus (poza 1)
-se framanta un aluat si se lasa 20 min acoperit cu un prosop (poza 2)
Aluat cacao:
-se pun toate ingredientele intr-un lighenus (poza 3)
-se framanta un aluat si se lasa 20 min acoperit cu un prosop(poza 4)
Dupa 20 min se impart in bucati astfel:
aluatul alb:
- 70g (aluat C)
- 30g (aluat B)
- restul de aluat (aluat A)
aluat cacao:
- 10g (aluat D)
- 50g x 2 (aluat E)
- restul de aluat impartit in doua (aluat F)
(poza 5)
-se lasa din nou la dospit pentru un sfert de ora.
-aluatul A se intinde intr-o foaie de 20x25cm: (poza 6)
-pe mijlocul acestei foi se aseaza bucatile de rahat/ jumatatile de cirese una langa alta in linie (poza 7)
-aluatul B (30g) se intinde intr-o fasie de 20cm lungime si se aseaza peste rahat/cirese apasand putin (poza 8)
-aluatul cu cacao D se rasuceste in forma unui baton si se aseaza peste aluatu B (poza 9)
-aluatul C (70g) se intinde si el intr-o fasie de 20cm lungime si se aseaza peste aluatul D.
-bucatile de aluat cu cacao E (50g) se intind in fasii de 20cm pe centrul carora se aliniaza bucatile de rahat/stafidele, lipite una de alta: (poza 10)
-se ruleaza si e aseaza peste aluatul C, pe laterala: (poza 11)
-marginile de aluat A se aduc peste aluaturile E acoperind totul (poza 12)
-cele 2 bucati de aluatul cu cacao F se rasucesc in batoane 20cm lungime care se aseaza peste aluatul A, mai spre margine
-se lasa 20 min la dospit dupa care se baga la cuptorul preincalzit circa 30 min, se taie rece (poza 13)
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult