Pandispan

de gaby_duceag in Dulciuri, 2 Feb 2011 | 13507 vizualizari

 

Intr-una din vizitele mele de sarbatori, am fost servita cu "chec"-asa i-a zis gazda. Pt mine checul e..ceva..mai ieftin, ceva de genul , bun si mult si ieftin :))), asta-mi semana mai mult a pandispan. O bunatate pufoasa si aerata! Asa ca i-am cerut sa-mi spuna cum il face. E atat de simplu si dispare din farfurie cat ai clipi.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • o cana faina
  • o cana zahar
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri cacao.
  • putina sare
  • esenta vanilie (o jumatate)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan:

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat, in ploaie, zaharul si mixam pana obtinem o compozitie ca de bezea, lucioasa , care formeaza "tzepi" atunci cand o atingi.

Adaugam galbenusurile, unul cate unul, esenta,apoi faina in ploaie, pe care-o amestecam usor in compozitie, usor, cu lingura, se jos in sus.

Ultimul se adauga uleiul, amestecand la fel de usor.

Ungem tava cu ulei si faina si turnam jumatate din compozitie.

Cealalta jumatate o amestecam cu cacaua, iar cu o furculita dam amestecului un aspect marmorat.

Coacem la foc mic! (in cuptorul preincalzit) pentru 35-40min.

TIPS-URI

1

unul dintre secretele reusitei, este coacerea la foc mic. Eu il coceam la foc mediu, 25 min. si mi se lasa.

2

de cand am aceasta reteta, o folosesc la multe blaturi, iese perfect.

3

tava nu o tapetati cu faina si pe pereti ci doar pe fund; altfel aluatul se lipeste si obtinem acel aspect de blat "cu burta" :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

gaby_duceag 1

03.02.2011, 11:16

julie, tare-mi place , as face si azi.
rocsi

susu 1

14.02.2011, 20:20

il fac si eu maine ca vreau ceva bun, si asta e bun

RuxyRux 1

14.02.2011, 20:38

Deosebit de buuuun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mere, caramel si frisca