Pandișpan cu brânză de vaci

de iri_iri in Dulciuri, 7 Noi 2015 | 6000 vizualizari

 

Această prajiturică o folosesc si la Paște in loc de pasca adaugandu-i si stafide. Este pufoasă, gustoasă, sățioasa si usor de preparat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 6 ouă ,
  • 5 linguri de zahăr,
  • 100ml ulei,
  • 150g de faina,
  • Un plic zahar vanilat,
  • Un praf de copt si un praf de sare.
  • Pentru branza avem nevoie de:
  • 3 ouă,
  • 300g de brânză de vaci,
  • 3-4 linguri de zahar,
  • Un plic zahăr vanilat,
  • 4 linguri de gris,
  • 2 linguri da smântână.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandișpan cu brânză de vaci:

Pentru inceput pregatim brânza, pe care o amestecam cu ouale,zaharul, grisul, smântâna si zaharul vanilat. Amestecam bine pana la incorporarea tuturor ingrendientelor.


Separat, separam albusurile de galbenusuri.


Albușurile le batem cu mixerul împreună cu un praf de sare.


Apoi se adaugă treptat zaharul mixând până devine ca o bezea ce nu se desprinde de castron.


In albusurile batute astfel se vor adauga ouale, unul cate unul.


După ce s-au încorporat ouale, vom adauga uleiul putin cate putin, mixând continuu.


La final vom adauga faina pe care am amestecat-o cu praful de copt, amestecand de data aceasta cu o lingura, usor de sus in jos pentru a nu se lasa compoziția.


Sa nu uit, zaharul vanilat, l-am adaugat in momentul cand mixam albusurile, deoarece copila mea vroia sa ma ajute si nu am putut sa scap de ea.


In această compozitie am adaugat, putin cate putin, din compozitia de brânză pregătită, amestecand usor până la omogenizare.


Separat am pregatit o forma de tort cu margine detasabila, asezand pe fund ei foaie cerata pentru copt.


Am uns peretii si fundul tavii cu ulei după care am tapetat-o cu faină si am răsturnat in aceasta compoziția gata pregătită. Tava am data-o la cuptor preincalzit, pentru 55 de minute la foc mediu.


După racire se pudreaza cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

Branza trebuie sa fie bine scursă.

2

Nu se va pune prea multa branza, deoarece riscam sa ingreunam compoziția iar prajitura nu se va mai coce uniform sau ramane necoapta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandișpan cu brânză de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

iri_iri 1

08.11.2015, 16:09

Multumesc Merisor

iri_iri 1

08.11.2015, 16:10

Rocsi

iri_iri 1

08.11.2015, 16:10

Dantes

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert cu struguri