Pandișpan cu brânză de vaci

de iri_iri in Dulciuri, 7 Noi 2015 | 4121 vizualizari

 

Această prajiturică o folosesc si la Paște in loc de pasca adaugandu-i si stafide. Este pufoasă, gustoasă, sățioasa si usor de preparat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 6 ouă ,
  • 5 linguri de zahăr,
  • 100ml ulei,
  • 150g de faina,
  • Un plic zahar vanilat,
  • Un praf de copt si un praf de sare.
  • Pentru branza avem nevoie de:
  • 3 ouă,
  • 300g de brânză de vaci,
  • 3-4 linguri de zahar,
  • Un plic zahăr vanilat,
  • 4 linguri de gris,
  • 2 linguri da smântână.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandișpan cu brânză de vaci:

Pentru inceput pregatim brânza,  pe care o amestecam cu ouale,zaharul, grisul, smântâna si zaharul vanilat. Amestecam bine pana la incorporarea tuturor ingrendientelor. 

Separat, separam albusurile de galbenusuri.

Albușurile le batem cu mixerul împreună cu un praf de sare.

Apoi se adaugă treptat zaharul mixând până devine ca o bezea ce nu se desprinde de castron.

In albusurile batute astfel se vor adauga ouale, unul cate unul.

După ce s-au încorporat ouale, vom adauga uleiul putin cate putin, mixând continuu. 

La final vom adauga faina pe care am amestecat-o cu praful de copt, amestecand de data aceasta cu o lingura, usor de sus in jos pentru a nu se lasa compoziția. 

Sa nu uit, zaharul vanilat, l-am adaugat in momentul cand mixam albusurile, deoarece copila mea  vroia sa ma ajute si nu am putut sa scap de ea.

In această compozitie am adaugat,  putin cate putin, din compozitia de  brânză pregătită,  amestecand usor până la omogenizare.

Separat am pregatit o forma de tort cu margine detasabila, asezand pe fund ei foaie cerata pentru copt.

Am uns peretii si fundul tavii cu ulei după care am tapetat-o cu faină  si am răsturnat in aceasta compoziția gata pregătită.  Tava am data-o la cuptor preincalzit, pentru 55 de minute la foc mediu. 

După racire se pudreaza cu zahar pudra. 

 

TIPS-URI

1

Branza trebuie sa fie bine scursă.

2

Nu se va pune prea multa branza, deoarece riscam sa ingreunam compoziția iar prajitura nu se va mai coce uniform sau ramane necoapta.

RETETA IN IMAGINI

Pandișpan cu brânză de vaci-0
Pandișpan cu brânză de vaci-1
Pandișpan cu brânză de vaci-2
Pandișpan cu brânză de vaci-3
Pandișpan cu brânză de vaci-4
Pandișpan cu brânză de vaci-5
Pandișpan cu brânză de vaci-6
Pandișpan cu brânză de vaci-7
Pandișpan cu brânză de vaci-8
Pandișpan cu brânză de vaci-9

COMENTARII (17)

iri_iri

iri_iri 1

08.11.2015, 16:09

Multumesc Merisor

iri_iri

iri_iri 1

08.11.2015, 16:10

Rocsi

iri_iri

iri_iri 1

08.11.2015, 16:10

Dantes

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!