Papanasi

de Adinacarla in Dulciuri, 20 Oct 2010 | 2154 vizualizari

 

prima data cand fac papanasi...pana acum am mancat doar la restaurante dar si cei facuti de mine au fost buni.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr braza de vaci grasa
  • 2 oua
  • coaja de la o portocala
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri zahar
  • zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • faina 
  • ulei
  • frisca
  • dulcetata capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi:

Se pune intr-un bol branza, ouale zaharul si zaharul vanilat si se amesteca bine sa se incorporeze toate, apoi se adauga coaja de portocala , faina si praful de copt astfel incat sa se obtina un aluat elastic. Intr-un vas se pune faina si se trec mainile prin faina inainte de modelarea aluatului ( deoarece se lipeste de palme).


Se formeaza din aluat bile de doua dimensiuni diferite...cele mai mari se se turtesc putin in palme si se face in mijlocul fiecareia gaura ...formand un inel.


Se prajesc in ulei incins, la foc potrivit pe ambele parti.


Se scot cand sunt rumenite si se lasa la scurs pe un servetel de hartie.


Se pune dulceata de capsuni peste bila cea mare, peste ea frisca ...deasupra se aseaza bila cea mica si la final se pudreaza cu zahar pudra.


Am folosit frisca deoarece nu am avut smantana.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Adinacarla 1

21.10.2010, 23:41

multumesc nadina

Adinacarla 1

21.10.2010, 23:42

lilik te invit la papanasi

lilik 1

21.10.2010, 23:50

am ajuns

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si afine