Papanasi

de Adinacarla in Dulciuri, 20 Oct 2010 | 1939 vizualizari

 

prima data cand fac papanasi...pana acum am mancat doar la restaurante dar si cei facuti de mine au fost buni.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr braza de vaci grasa
  • 2 oua
  • coaja de la o portocala
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri zahar
  • zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • faina 
  • ulei
  • frisca
  • dulcetata capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi:

Se pune intr-un bol branza, ouale zaharul si zaharul vanilat si se amesteca bine sa se incorporeze toate, apoi se adauga coaja de portocala , faina si praful de copt astfel incat sa se obtina un aluat elastic. Intr-un vas se pune faina si se trec mainile prin faina inainte de modelarea aluatului ( deoarece se lipeste de palme).

Se formeaza din aluat bile de doua dimensiuni diferite...cele mai mari se se turtesc putin in palme si se face in mijlocul fiecareia gaura ...formand un inel.

Se prajesc in ulei incins, la foc potrivit pe ambele parti.

Se scot cand sunt rumenite si se lasa la scurs pe un servetel de hartie.

Se pune dulceata de capsuni peste bila cea mare, peste ea frisca ...deasupra se aseaza bila cea mica si la final se pudreaza cu zahar pudra.

Am folosit frisca deoarece nu am avut smantana.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Papanasi-0
Papanasi-1
Papanasi-2
Papanasi-3
Papanasi-4
Papanasi-5
Papanasi-6

COMENTARII (18)

Adinacarla

Adinacarla 1

21.10.2010, 23:41

multumesc nadina

Adinacarla

Adinacarla 1

21.10.2010, 23:42

lilik te invit la papanasi

lilik

lilik 1

21.10.2010, 23:50

am ajuns

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!