Reteta de preparare a papanasilor

de Criss in Dulciuri, 28 Sep 2011 | 5240 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Poftiti la papanasi! Calzi, pufosi, cu smantana si dulceata de visine. Deliciosi!

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • -500 g branza de vaci
  • -250 g faina
  • -2 oua
  • -80 g zahar
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • -ulei pentru prajit
  • Pentru servit:
  • -zahar pudra
  • -smantana
  • -dulceata de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor

200 g faina se amesteca cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie. Se adauga bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie, branza de vaci si ouale. Restul de 50 g faina pastram pentru a putea lucra mai usor aluatul care e destul de lipicios.

Din aluat formam bile pe care le dam putin prin faina pentru a nu se lipi de masa de lucru cat timp asteapta sa le vina randul la prajit. :) Bilele de aluat le aplatizam, formam cu degetul o gaura in mijloc si le prajim in baie de ulei incins la foc mic. Atentie, sa nu fie focul prea tare pentru ca astfel se ard in exterior si raman necoapte in interior. Scoatem papanasii pe hartie absorbanta, apoi ii pudram usor cu zahar si ii servim cu smantana si dulceata.

Eu am facut cateva bilute mai mici care mai apoi au crescut prea mult :), pentru o prezentare mai frumoasa ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza proaspata de vaci