Papanasi

de MyCookingLife in Prajituri, 5 Noi 2011 | 3712 vizualizari

 

Toata lumea iubeste papanasii. Nu cred ca am auzit vreodata pe cineva sa spuna "Nu!" papanasilor. Dar oare, care este etimologia acestui cuvant? Intotdeauna m-am intrebat de la ce vine aceasta denumire de papanasi!

 

INGREDIENTE

Aluat papanasi:

  • 500 g urda
  • 2 oua
  • 250 g faina
  • 100 g zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1 varf cutit sare
  • coaja de lamaie tinuta in zahar vanilat

Topping:

  • smantana
  • dulceata aromata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi:

Se amesteca urda cu zaharul si zaharul vanilat pana se dizolva aproape de tot zaharul. Se adauga coaja de lamaie. Ouale se pun unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare ou.


Se amesteca sarea cu faina si se adauga treptat in compozitia de papanasi .


Se framanta apoi bine, avand in permanenta faina pe maini. Se acopera si se lasa la rece cel putin 1 ora.


Se imparte aluatul de papanasi in doua parti ( 5/6 si 1/6). Bucata mai mare de aluat de modeleaza in forma de gogosi cu gaura in mijloc. Partea mai mica de aluat (1/6) se modeleaza in tot atatea bilute, cate gogosi au iesit.


Se prajesc in tigaie, la foc mic, in ulei incins si mult. Se aseaza pe un servetel, ca sa se scurga de ulei. In mijloc se pune dulceata, deasupra se pune smantana, iar peste se aseaza biluta.


Se servesc calde.


Aluatul de papanasi poate fi pastrat la frigider mai multe zile.

 

TIPS-URI

1

Dulceata potrivita pentru papanasi  este cea aromata / acrisoara ( fructe de padure, afine, zmeura, capsuni, mure, cirese, visine)

2

Se poate folosi si branza dulce in loc de urda.

3

Atentie la prajit! Uleiul trebuie sa fie foarte incins si focul foarte mic, altfel vor ramane cruzi la mijloc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (23)

DIANA B 1

07.11.2011, 13:11

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa , oricand

MyCookingLife 1

19.11.2011, 21:52

Multumesc tuturor pentru aprecieri! Chiar daca timpul nu-mi permite sa intru des si sa multumesc la timp, vreau sa stiti ca apreciez foarte mult cuvintele frumoase!

MyCookingLife 1

19.11.2011, 21:54

Danakarin, cu 5/6 din aluat am modelat gogosile si cu partea cea mica "motul" lor. Da, sunt prajite in baie de ulei.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Papanasi