Papanasi

de ionix in Prajituri, 5 Dec 2009 | 3188 vizualizari

 

reteta o am de pe un site de ceva ani... asa ca nu mai stiu de pe care site :s

 

INGREDIENTE

  • 1 kg brinza de vaci,
  • circa 400 g faina,
  • 5 oua,
  • circa 100 g zahar pudra,
  • circa o lingurita bicarbonat,
  • coaja rasa de lămîie,
  • 100 g gris
  • smantana
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • dulceata sau fructe din compot
  • un praf de sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi:


Branza de vaci se lasa un pic la scurs iar apoi se amesteca cu un praf de sare, zaharul pudra si bicarbonatul, stins cu zeama de lamaie. Apoi se pun ouale, zaharul vanilat, lamaia rasa si grisul. Apoi se pune faina. Daca branza este prea zemoasa mai adaugati putina faina astfel incat aluatul sa nu fie lipicios.


Intr-un ceaun se pune ulei la incins, destul de mult cat sa balteasca papanasii in el.


Din aluat se fac niste mingiute mai mari iar apoi se strapung cu degetul prin bilele formate prin mijlocul mingiutei. Dati un pic prin faina si apoi batatoriti un pic cercul format marind un pic gaura formata.


In uleiul bine incins se prajesc papanasii pe ambele parti, circa 5-6 minute.


Se servesc calzi cu smantana (peste smantana se pune zahar) si dulceata. Eu am folosit niste caise dintr-un compot.



Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

liana_geicu 1

06.12.2009, 18:23

da, poate data viitoare mancam si noi un papanas!

ionix 1

06.12.2009, 20:48

okies, data viitoare fetelor

gaby_gabytza 1

13.01.2012, 15:18

am faqt si eu,foarte buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Papanasi fierti cu branza dulce si iaurt