Reteta de preparare a papanasilor

de ionix in Prajituri, 5 Dec 2009 | 5260 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
reteta o am de pe un site de ceva ani... asa ca nu mai stiu de pe care site :s

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 1 kg brinza de vaci,
  • circa 400 g faina,
  • 5 oua,
  • circa 100 g zahar pudra,
  • circa o lingurita bicarbonat,
  • coaja rasa de lămîie,
  • 100 g gris
  • smantana
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • dulceata sau fructe din compot
  • un praf de sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

 

Reteta de preparare a papanasilor

Branza de vaci se lasa un pic la scurs iar apoi se amesteca cu un praf de sare, zaharul pudra si bicarbonatul, stins cu zeama de lamaie. Apoi se pun  ouale, zaharul vanilat, lamaia rasa si grisul. Apoi se pune faina. Daca branza este prea zemoasa mai adaugati putina faina astfel incat aluatul sa nu fie lipicios.

Intr-un ceaun se pune ulei la incins, destul de mult cat sa balteasca papanasii in el.

Din aluat se fac niste mingiute mai mari iar apoi se strapung cu degetul prin bilele formate prin mijlocul mingiutei. Dati un pic prin faina si apoi batatoriti un pic cercul format marind un pic gaura formata.

In uleiul bine incins se prajesc papanasii pe ambele parti, circa 5-6 minute.

Se servesc calzi cu smantana (peste smantana se pune zahar) si dulceata. Eu am folosit niste caise dintr-un compot.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

liana_geicu 1

06.12.2009, 18:23

da, poate data viitoare mancam si noi un papanas!

ionix 1

06.12.2009, 20:48

okies, data viitoare fetelor

gaby_gabytza 1

13.01.2012, 15:18

am faqt si eu,foarte buni

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor fierti cu branza dulce si iaurt