Reteta de preparare a papanasilor

de DIANA B in Dulciuri, 29 Ian 2012 | 4621 vizualizari

 

Nu mai aveam nimic dulce prin casa , decat niste gogosele ptr eclere ... ar fi trebuit sa le fac o crema bunuta , nu una de la plic , ptr a nu-i da iar Gabytei motiv sa zica , bleah , cah , asa c-am dat fuga la DGRD ( stiti voi , directia generala a rezervelor Dianei) , am scos un botz mare de branza de vaci , de-aceea scursa bine si facuta din laptele vacii hranita cu iarba de la munte ( mi-o aduce prietena mea) si-am hotarat sa fac niste papanasi , dar nu cu lingura , din aceia din aluat si cu gogosica , na ...

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 gr branza de vaci
  • 3 oua
  • 10 lg de fructoza
  • 2 lg gris
  • 250-300 g faina
  • 1 lgt praf de copt
  • coaja de portocala
  • es de vanilie
  • 1 vf de cutit de sare
  • 400 ml ulei (ptr prajit)
  • smantana
  • dulceata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor

Am dat branza pe razatoare , am adaugat ouale (de la ,,doamnele" mele) batute bine cu-n praf de sare , aromele si faina cernuta si amestecata cu praful de copt si gris , si-am framantat un aluat (nu stiu cum de-am facut aluat , ca voi stiti ca mie nu-mi place sa fac asa ceva ... rusine mie) elastic si nelipicios . Am infainat planseta (saraca , de cand se hodineste) si din aluat am facut un rulou , pe care l-am taiat in bucati de cate 2 cm latime , cu ajutorul unui cutit subtire , trecut prin faina , inainte de fiecare taiere . Mamaaaaaaaaaa , cat de usor , si cata palavrageala ... Fiecarui inel de aluat i-am facut un orificiu central cu degetul aratator trecut prin faina . Dintr-o bucatica de aluat am facut si niste sfere , egale ca numar cu inelusele de aluat . Intr-o tigaie am turnat suficient ulei , am lasat sa se infierbante bine , si-am prajit si papanasii si gogoselele , pe ambele parti , pana la o rumenire frumoasa . Fiecarui papanas i-am atasat o gogosica , am pus smantana ca de la altu' si motul de dulceata .

PS am prajit doar jumatate ptr aceasta ora , dar urmeaza si restul , PM(post meridian , nu post mortem)

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

DIANA B 1

31.10.2012, 14:46

Ionela , ptr ca io-s mica , toate-mi plac babane

DIANA B 1

31.10.2012, 14:48

Wow , ce multe vizite ... scuze ptr ca nu le-am zarit pe toate , dar va multumesc mult tuturor

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 08:52

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor