Papanasi

de palpabil in Dulciuri, 14 Mai 2013 | 1076 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • branza de vaci 1 kg
  • faina 400 gr
  • oua 150 gr (3 oua)
  • zahar 100 gr
  • bicarbonat 3 gr
  • razatura de lamaie 10 gr (cam 2 - 3 lamai rase)
  • gris 100 gr
  • smantana 500 gr
  • dulceata 250 gr
  • zahar pudra 50 gr
  • sare 20 gr
  • ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi:

Faina se cerne.


Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc sub jet de apa rece.


Branza de vaci se amesteca cu faina, ou, zahar, bicarbonat, razatoare de lamaie, apoi din compozitie se impart 12 bucatele de aluat. Din fiecare bucata de aluat se portioneaza cate 2 (la portie). Din fiecare bucata se taie o bucatica de marimea unei maslini mari. Din cea mare se formeaza un cilindru, iar din cea mica o biluta si apoi se arunca toate in uleiul incins. Cilindrul rumenit se aseaza pe farfurie, se umplu cu dulceata, se pune smantana, se pune biluta deasupra si se toarna din nou smantana.


Se orneaza cu dulceata si zahar farin!

 

TIPS-URI

1

va recomand sa folositi branza de vaci cat mai uscata deoarece daca este zemoasa inghite multa faina, iar atuncii papanasii vor avea mai mult gust de faina decat de branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

diana_k 1

15.05.2013, 17:07

palpabil 1

15.05.2013, 19:52

multumesc... asta imi place cel mai mult sa fac... dulciuri

diaconta 1

15.05.2013, 22:32

si eu la dulciuri sunt fruntasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert papanasi cu branza de vaci si gris