Papanasi

de Cris2711 in Dulciuri, 5 Iul 2014 | 3092 vizualizari

 

M-am inspirat de la Motan,Motan a preluat-o de la Gaby_d,ca papanasii sunt preferatii mei nici nu mai zic,ioi dar ce deliciosi mai sunt:).Versiunea de papanasi fierti imi place tot atat de mult ca si de papanasi prajiti.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. branza de vaci
  • 200 gr. gris
  • 4 linguri de zahar
  • 2 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 gr.de unt
  • 200 gr. pesmet
  • 3 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi :

Intr-un castron am pus branza de vaci impreuna cu grisul,zaharul si zaharul vanilat.


Le-am incorporat,apoi am adaugat pe rand cele 2 oua,amestecand in continuare.


Apoi am pus castronul la frigider pentru 20 de minute.


Intre timp am topit untul in tigaie,apoi am adaugat pesmetul si l-am rumenit pana a capatat o culoare aurie.


Se ia deoparte si se lasa la racit,pe urma se adauga zaharul pudra.


Intr-o oala mare se pune apa la fiert,cu putina sare.


Se lasa la foc mediu pana clocoteste.


Apoi se da la foc mic.


Mainile se umezesc bine cu apa ,apoi se ia aluat de marimea unei caise,se modeleaza rotund,se adauga in apa fierbinte si se lasa la fiert,pana se ridica la suprafata.


Cu o paleta se scot din apa si se dau prin pesmet.


Noi i-am servit cu o dulceata de capsuni,preparata de noi si cu smantana.


Pofta buna, bucatarasi!

 

TIPS-URI

1

A se elimina zerul de la branza de vaci.

2

Optiunea de a se mai adauga gris in aluat e ok,eu nu am mai pus,m-am straduit cu mainile umezite sa ii formez,deoarece sunt mai buni cand aluatul este moale.

3

Cand se introduc in apa fierbinte,cu paleta se controleaza daca nu s-au lipit de oala.

4

Cand se scot cu paleta ,nu se scurg foarte mult de apa,deoarece se prinde pesmetul mult mai usor de papanasi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

Cris2711 1

07.07.2014, 19:05

Andreea mersi

loredanaaa 1

18.07.2014, 21:15

Cred ca sunt tare buni numai bine de-ncercat

Cris2711 1

03.03.2015, 20:14

Lore

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Papanasi (reteta video)