Papanasi

de cristeena20 in Dulciuri, 29 Sep 2014 | 69028 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr branza de vaci
  • 50 gr zahar
  • 2 vanilii
  • coaja de lamaie rasa
  • 1 lta bicarbonat
  • 1 ou
  • 200 gr faina
  • putina sare
  • ulei pentru prajit
  • 150 gr afine proaspete
  • 2 ling zahar
  • putina smantana dulce
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi:

Intr-un bol amestecam branza de vaca cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie razuita , oul, biocarbonatul si praful de sare. Apoi adaugam treptat faina. Amestecam apoi cu mana , pana devine o coca consistenta (nici prea moale , nici prea tare).


Lasam sa se odihneasca 10 minute la rece


Intre timp punem afinele cu zaharul si putina apa la fiert pt cca 10 minute, pana sosul se leaga. Stropim cu putina lamaie si dam deoparte sa se raceasca.


Punem ulei la incins si formam papanasii rotunzi cu o gaura in mijloc. Facem si o bila pentru fiecare. Din aceasta cantitate ies cca 5 papanasi mari..


Ii prajim pe ambele parti cca 3 minute si ii scoatem pe hartie absorbanta. Ii servim cu dulceata de afine si turnam putina smantata dulce deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (34)

marcela1979 1

20.04.2015, 02:42

jolygina 1

25.04.2016, 01:12

VI 1

26.04.2016, 09:28

Arata foarte bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

12270 puncte

oanapl

11200 puncte

Lau

Lau 9

10910 puncte

Valclaudia

8020 puncte

 merisor

7770 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Papanasi