Reteta de preparare a papanasilor

de JulyCris in Dulciuri, 1 Oct 2014 | 4003 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Papanasii au loc de cinste prin restaurantele de la noi,pe langa clatite sau tiramisu. Eu ii prefer de fiecare data. Cei mai buni papanasi pe care i-am mancat(ai mei fac exceptie,logic ;) ) au fost la Caciulata,la restaurant Cozia.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • Aluat
  • 250 gr branza de vaci bine scursa
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1 lplic zahar vanilat bourbon
  • 1 plic zahar vanilat cu scortisoara
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 150 gr faina
  • ulei pt prajit-500 ml
  • Pt decor smantana dulceata de afine
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor

Intr-un bol punem branza de vaci bine scursa si ouale si amestecam bine pana la omogenizare. Adaugam apoi pe rand restul ingredientelor. Praful de copt si bicarbonatul se sting intr-o lingura cu zeama de lamaie. Aluatul este destul de moale si lipicios,asa ca toata manevra o vom efectua cu o lingura. Daca puneti mai multa faina,papanasii nu vor mai fi fragezi.

Pe masa bine infainata,punem o lingura din compozitie. Cu mainile,infainate si ele,formam o bila pe care o aplatizam. Facem cu degetul o gaura in mijloc. Procedam asa pana terminam toti papanasii.(Vezi foto). Oprim compozitie si pt bilutele pe care le vom pune deasupra. Punem intr-o cratita uleiul la incins,apoi adaugam papanasii. Ii lasam sa se rumeneasca frumos pe ambele parti. Atentie! Papanasii se vor rumeni foarte repede,asa ca nu-i scapati din ochi. prajim si bilutele care vor fi deasupra. Scoatem papanasii pe hartie absorbanta de bucatarie.

Asamblare

Pt o portie e nevoie de 2 papanasi.

Punem papanasii pe farfurie,mijlocul il umplem cu dulceata de afine,punem bila deasupra,apoi smantana si peste o lingurita de dulceata. Se servesc calzi.

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit smantana la galetusa care fiind prea "tzeapana" am subtiat-o cu putin lapte dulce si am adaugat si zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mini-papanasi dietetici