Papanasi

de JulyCris in Dulciuri, 1 Oct 2014 | 1900 vizualizari

 

Papanasii au loc de cinste prin restaurantele de la noi,pe langa clatite sau tiramisu. Eu ii prefer de fiecare data. Cei mai buni papanasi pe care i-am mancat(ai mei fac exceptie,logic ;) ) au fost la Caciulata,la restaurant Cozia.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 250 gr branza de vaci bine scursa
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1 lplic zahar vanilat bourbon
  • 1 plic zahar vanilat cu scortisoara
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 150 gr faina
  • ulei pt prajit-500 ml
  • Pt decor smantana dulceata de afine
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi:

Intr-un bol punem branza de vaci bine scursa si ouale si amestecam bine pana la omogenizare. Adaugam apoi pe rand restul ingredientelor. Praful de copt si bicarbonatul se sting intr-o lingura cu zeama de lamaie. Aluatul este destul de moale si lipicios,asa ca toata manevra o vom efectua cu o lingura. Daca puneti mai multa faina,papanasii nu vor mai fi fragezi.


Pe masa bine infainata,punem o lingura din compozitie. Cu mainile,infainate si ele,formam o bila pe care o aplatizam. Facem cu degetul o gaura in mijloc. Procedam asa pana terminam toti papanasii.(Vezi foto). Oprim compozitie si pt bilutele pe care le vom pune deasupra. Punem intr-o cratita uleiul la incins,apoi adaugam papanasii. Ii lasam sa se rumeneasca frumos pe ambele parti. Atentie! Papanasii se vor rumeni foarte repede,asa ca nu-i scapati din ochi. prajim si bilutele care vor fi deasupra. Scoatem papanasii pe hartie absorbanta de bucatarie.


Asamblare


Pt o portie e nevoie de 2 papanasi.


Punem papanasii pe farfurie,mijlocul il umplem cu dulceata de afine,punem bila deasupra,apoi smantana si peste o lingurita de dulceata. Se servesc calzi.


 

TIPS-URI

1

Eu am folosit smantana la galetusa care fiind prea "tzeapana" am subtiat-o cu putin lapte dulce si am adaugat si zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Valclaudia 1

02.10.2014, 06:54

JulyCris 1

02.10.2014, 11:51

Multumesc,fetele!

diaconta 1

22.03.2015, 12:28

La multi ani!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Papanasi pufosi