Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata

de Xandrinne in Dulciuri, 9 Noi 2014 | 13469 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata e atat de simpla si accesibila, incat o vei repeta la nesfarsit si n-o sa mai vrei papanasi la restaurante. Branza de vaci, oua, faina, smantana, sunt cateva dintre ingredientele necesare acestei retete de papanasi.
I-am pregatit dupa reteta Laurei Laurentiu.

 

INGREDIENTE

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata

  • 250 g branza de vaci, scursa de zer,
  • 1 lingurita rasa de sare,
  • 1 lingurita de scortisoara (eu nu am pus),
  • 1 lingurita de praf de copt,
  • 1 plic de zahar vanilat,
  • 2 oua,
  • faina, cca 230-250 g,
  • coaja rasa de lamaie, cine doreste;
  • ulei, pentru prajit (din abundenta, prajim papanasii in baie de ulei),
  • faina pentru planul de lucru,
  • dulceata de afine, sau ce altceva doriti,
  • smantana.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata:

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata

Punem branza intr-un castron, adaugam sarea, zaharul vanilat, praful de copt (scortisoara, coaja rasa de lamaie), maruntim cu furculita branza, amestecam bine, apoi adaugam cele doua oua si omogenizam.

Incepem sa adaugam faina, cat cuprinde, ca sa obtinem un aluat nici tare, dar nici care se lipeste de maini.

Presaram faina pe blat, ca sa nu ni se lipeasca aluatul.

Impartim aluatul in cca 5 bucati mai mari si 5 mai mici; bucatilor mici le dam o forma de bila, pe cele mari le rotunjim, le turtim, si cu degetul facem la mijloc o gaura, care se largeste usor (sa se patrunda bine papanasii la prajit).

Incingem uleiul intr-un vas (eu am folosit un ceaun, folositi o cratita cu fund mai gros); stratul de ulei trebuie sa aiba o adancime de cel putin 5 cm. Verificam si cand uleiul este incins (probam cu o bucatica mica de aluat - uleiul incins face bulbuci in jurul ei, aluatul pluteste...) micsoram focul, incepem sa prajim papanasii, pe rand, pana se rumenesc frumos.

Scoatem papanasii pe prosoape de hartie.

La servit ii garnisim cu dulceata si cu smantana. Sunt tare buni calzi.

Variantele de papanasi sunt multe, insa noua ne-au atras atentia si acesti papanasi pufosi care arata atat de apetisant! Dar si varianta mai sanatoasa, fara prajire, a acestor papanasi fierti cu branza dulce de vaci

Cu caramel, papanasii capata o aroma absolut delicioasa! - Reteta de preparare a papanasilor fierti cu sos caramel

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Papanasi din iaurt si gris, in crusta de piscoturi