Papanasi ca ai bunicii

de DIANA B in Dulciuri, 29 Iul 2011 | 5527 vizualizari

 

Acum 100 de ani cand imi facea bunica papanasi , nu se modelau ca acum si nu li adaugau si gogosica deasupra ptr aspectul acela impecabil ... se facea un aluat simplu de papanasi din ingredintele de toti stiute si fara agenti de crestere , doar ca mai molcut , ptr a se lua cu lingura si a se da la prajit . Se serveau cu smantana din laptele vacutei din curte , si arareori cu gem sau dulceata de cirese sau visine , din copacul din gradina .
M-am gandit sa va impartasesc si voua aceasta reteta simpla si usor de facut , la fel de delicioasa , dar cu aspect comercial , MINIM .

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza dulce de vaci bine scursa
  • 5 oua ,,adevarate"
  • 5 linguri de zahar (fructoza)
  • 10 lg de faina
  • 1lgt praf de copt  
  • 1/2 es vanilie
  • dulceata
  • smantana
  • ulei ptr prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi ca ai bunicii:

In branza de vaci bine scursa si faramitata se incorporeaza , ouale , zaharul , esenta , si faina bine cernuta amestecata cu praful de copt , omogenizandu-se , pana se obtine un aluat moale . Intr-o tigaie nonaderenta se incinge ulei din abundenta , iar cu ajutorul unei linguri , se pun mici gramajoare de compozitie , prajindu-se pe ambele parti , pana la aramirea papanasilor . Cand sunt rumeniti , se scot pe servetele absorbante . Se servesc cu dulceata si smantana din abundenta .


Usor , rapid si mmmmmmmmmm , tare bun .


REMEMBER mama (asa-i spuneam bunicii)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi ca ai bunicii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

aziz 1

30.07.2011, 13:21

ce mai conteaza aspectul, la ce gust divin au!!

Cris2711 1

31.07.2011, 12:34

Diana vreau si eu draga mea,aminitirile sunt frumoase

adry88 1

05.08.2011, 11:54

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Papanasi cu smantana si topping delicios de visine