Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce-prajiti

de mena29 in Dulciuri, 31 Mai 2013 | 18798 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Nu cred ca sunt multi cei care rezista ispitei de a manca papanasi! Noua ne plac atat cei prajiti cat si cei fierti.De aceasta data am venit cu cei prajiti dar promit sa aduc si fierti!

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • Branza de vaci-1/2 kg
  • oua-2
  • praf de copt-10g
  • sare-1/2lingurita
  • zahar tos-50g
  • faina alba-5 linguri
  • ulei-300ml
  • facultativ coaja de la o lamaie
  • zahar vanilat-1plic
  • dulceata de fructe
  • smantana
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce-prajiti:

Reteta de preparare a papanasilor

Intr-un bol mai mare am pus branza de vaci,zaharul,vanilia,ouale,sarea,praful de copt si 3 linguri cu faina cernuta.Am framantat bine aluatul.Am presarat celelalte doua linguri de faina pe planseta si am impartit aluatul in 9 bucati.Din fiecare bucata am rupt cate o bucatica si am format noua bilute de aluat.Am rotunjit frumos intre palme cele noua bucati,le-am pus din nou pe planseta presarata cu faina, am bagat un deget in mijlocul fiecarei bucati si am facut o gaura cu degetul.Aluatul este destul de moale si asa mi-a fost cel mai usor sa-i dau forma dorita.Am pus uleiul sa se incinga si am prajit papanasii.

Dupa ce au devenit aurii pe ambele parti,i-am scos pe un servetel absorbant.

Am servit papanasii calzi cu smantana si dulceata de trandafiri.

Puteti sa-i serviti cu ce fel de dulceata sau gem va place voua cel mai mult!

TIPS-URI

1

Puteti pudra papanasii cu zahar .Noua ne-au placut asa fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce-prajiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (61)

mena29 1

23.01.2014, 17:59

Cris,imi faci pofta,sunt o bunatate. Doar putina rabdare iti trebuie pentru ca aluatul,avand asa putina faina,e mai moale dar rezultatul e de nota 10.

Xandrinne 1

15.06.2014, 11:19

VI 1

05.11.2018, 07:31

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce, crema delicioasa si sirop de fructe de padure