Papanasi cu dulceata de capsuni

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 9 Iun 2013 | 12232 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 800 g branza proaspata de vaci
  • 300 - 400 g faina alba de grau
  • 4 oua proaspete
  • 70 g unt
  • un praf de sare
  • o cana de zahar tos
  • o lingurita cu bicarbonat
  • esente de rom si vanilie dupa gust
  • 2 picaturi de esenta de migdale
  • sucul si coaja de la o jumatate de lamaie
  • 50 g zahar vanilat (cu pastaie de vanilie)
  • 2 linguri de ulei pentru framantat aluatul

Pentru ornat:

  • 200 g smantana
  • 200 g dulceata de capsuni
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu dulceata de capsuni:



Amestecam branza impreuna cu ouale, praful de sare, zaharul (pudra), esentele, sucul si coaja de lamaie, omogenizam si adaugam faina cernuta impreuna cu bicarbonatul, amestecand bine.


Daca este nevoie, mai adaugam faina (una-doua linguri). Aluatul obtinut a fost unul pufos si elastic. Împartim aluatul in mod egal, in functie de numarul de portii dorite, din care formam apoi bilutele si discurile, cu mana data prin faina (ca sa nu se lipeasca aluatul). Le rumenim frumos, pe ambele parti, la foc potrivit.


Le scoatem pe un servet de hartie pentru a scapa de surplusul de grasime si ii servim calzi cu smantana si dulceata de capsuni.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Sim0na 1

10.06.2013, 14:44

ii ador!!!

Dya Daniela Andrei 1

11.06.2013, 23:54

marcela1979 1

20.04.2015, 02:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Papanasi fierti cu branza dulce si iaurt