Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 9 Iun 2013 | 17426 vizualizari

 

 Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

Reteta de preparare a papanasilor

Pentru aluat:

  • 800 g branza proaspata de vaci
  • 300 - 400 g faina alba de grau
  • 4 oua proaspete
  • 70 g unt
  • un praf de sare
  • o cana de zahar tos
  • o lingurita cu bicarbonat
  • esente de rom si vanilie dupa gust
  • 2 picaturi de esenta de migdale
  • sucul si coaja de la o jumatate de lamaie
  • 50 g zahar vanilat (cu pastaie de vanilie)
  • 2 linguri de ulei pentru framantat aluatul

Pentru ornat:

  • 200 g smantana
  • 200 g dulceata de capsuni
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni:

Reteta de preparare a papanasilor

Amestecam branza impreuna cu ouale, praful de sare, zaharul (pudra), esentele, sucul si coaja de lamaie, omogenizam si adaugam faina cernuta impreuna cu bicarbonatul,  amestecand bine.

Daca este nevoie, mai adaugam faina (una-doua linguri). Aluatul obtinut a fost unul pufos si elastic. Împartim aluatul in mod egal, in functie de numarul de portii dorite, din care formam apoi bilutele si discurile, cu mana data prin faina (ca sa nu se lipeasca aluatul). Le rumenim frumos, pe ambele parti, la foc potrivit.  

Le scoatem pe un servet de hartie pentru a scapa de surplusul de grasime si ii servim calzi cu smantana si dulceata de capsuni.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni