Papanasi cu dulceata de prune

de Raisha in Dulciuri, 16 Oct 2013 | 2624 vizualizari

 

Aseara imi era pofta de papanasi asa ca m-am pus pe treaba si au iesit niste minunatii delicioase in scurt timp. Va astept sa ii incercati si voi!

 

INGREDIENTE

  • branza de vaci 500 g
  • faina 300 g
  • 2 oua
  • zahar 5 linguri
  • zahar vanilat 2 pliculete
  • praf de copt 1 pliculet
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • ulei
  • smantana
  • dulceata de prune
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu dulceata de prune:

Branza de vaci se amesteca cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, coaja de lamaie, esenta de vanilie. Dupa ce incorporam bine ingredientele adaugam treptat faina si framantam usor pana se formeaza un aluat moale si pufos. Dupa ce lasam putin aluatul sa se odihneasca incepem si formam bilute si inele din el. Papanasii astfel modelati se prajesc in ulei pe ambele parti pana cand acestia capata o crusta. Cu o paleta acestia se scot pe o tava pentru a se scurge de excesul de ulei.

Pentru servire se adauga smanatana si dulceata de prune pentru a-i orna si pentru un gust deosebit.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Faina se adauga pana cand observati ca aluatul se leaga, fara a se face exces pentru ca altfel acestia nu vor fi fragezi.

2

In loc de praf de copt e de preferat 1 lingurita de bicarbonat de sodiu.

3

Dulceata poate fi inlocuita cu oricare alta dupa preferinte.

4

Din cantitatea mentionata mi-au iesit 9 papanasi de marime medie.

RETETA IN IMAGINI

Papanasi cu dulceata de prune-0
Papanasi cu dulceata de prune-1
Papanasi cu dulceata de prune-2
Papanasi cu dulceata de prune-3
Papanasi cu dulceata de prune-4
Papanasi cu dulceata de prune-5
Papanasi cu dulceata de prune-6
Papanasi cu dulceata de prune-7
Papanasi cu dulceata de prune-8
Papanasi cu dulceata de prune-9

COMENTARII (8)

Rocsi

Rocsi 1

17.10.2013, 11:29

Yamiii ce buni

Raisha

Raisha 1

17.10.2013, 14:15

Va multumesc pt aprecieri :-)

anca_rm

anca_rm 1

17.10.2013, 14:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!