Papanasi cu dulceata de prune

de Raisha in Dulciuri, 16 Oct 2013 | 2968 vizualizari

 

Aseara imi era pofta de papanasi asa ca m-am pus pe treaba si au iesit niste minunatii delicioase in scurt timp. Va astept sa ii incercati si voi!

 

INGREDIENTE

  • branza de vaci 500 g
  • faina 300 g
  • 2 oua
  • zahar 5 linguri
  • zahar vanilat 2 pliculete
  • praf de copt 1 pliculet
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • ulei
  • smantana
  • dulceata de prune
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu dulceata de prune:

Branza de vaci se amesteca cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, coaja de lamaie, esenta de vanilie. Dupa ce incorporam bine ingredientele adaugam treptat faina si framantam usor pana se formeaza un aluat moale si pufos. Dupa ce lasam putin aluatul sa se odihneasca incepem si formam bilute si inele din el. Papanasii astfel modelati se prajesc in ulei pe ambele parti pana cand acestia capata o crusta. Cu o paleta acestia se scot pe o tava pentru a se scurge de excesul de ulei.


Pentru servire se adauga smanatana si dulceata de prune pentru a-i orna si pentru un gust deosebit.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Faina se adauga pana cand observati ca aluatul se leaga, fara a se face exces pentru ca altfel acestia nu vor fi fragezi.

2

In loc de praf de copt e de preferat 1 lingurita de bicarbonat de sodiu.

3

Dulceata poate fi inlocuita cu oricare alta dupa preferinte.

4

Din cantitatea mentionata mi-au iesit 9 papanasi de marime medie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Rocsi 1

17.10.2013, 11:29

Yamiii ce buni

Raisha 1

17.10.2013, 14:15

Va multumesc pt aprecieri :-)

anca_rm 1

17.10.2013, 14:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake with lemon curd