Papanasi cu dulceata si smantana

de T I M E A in Dulciuri, 15 Feb 2013 | 2600 vizualizari

 

E prima data cand fac papanasi si asta pentru ca m-a convins sotul sa cumpar un mix de papanasi din magazin. Nu prea sunt de acord cu mixurile acestea dar citind eticheta nu mi s-a parut chiar atat de inspaimantator :) . Oricum data viitoare am sa incerc varianta de casa.

 

INGREDIENTE

  • o cutie mix pentru papanasi (am cumparat de la Lidl)
  • 200 gr branza de vaci degresata
  • 3-4 linguri faina
  • ulei pentru prajit
  • gem de capsuni
  • smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu dulceata si smantana:

Punem mixul pentru papanasi intr-un bol, adaugam branza de vaci si mixam cu mixerul pana devine cremos.

Turnam compozitia pe o plansa tapetata cu faina si framantam cu 2-3 linguri de faina.

Tot pe masa de lucru tapetata cu faina intindem aluatul cu sucitorul punand faina si deasupra pentru ca e un aluat destul de lipicios.

Cu o forma rotunda sau cu un pahar decupam aprox 12 bucati. Cu o forma rotunda mai mica decupam mijlocul fiecarui cerc.

Prajim in ulei incins pe ambele parti.

Ungem papanasii cu gem de capsuni si peste gem punem cateva linguri de smantana si servim.

Pofta mare! 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu dulceata si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

T I M E A 1

16.02.2013, 13:06

fetelor ma bucur ca va plac

- TABITA - 1

04.05.2013, 02:20

Krystyan Trendy 1

07.11.2013, 10:08

deliciosi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L