Papanasi cu prune

de mihaelar63 in Dulciuri, 27 Noi 2015 | 909 vizualizari

 

    Cam de multisor nu am mancat ceva dulce. Printre alte cumparaturi in ziua cu poftele am ajuns acasa cu branza de vaci proaspata si de la piata cu prune. Mi-am zis ,,Daca sunt gomboti cu prune, de ce n-ar fi si papanasi cu prune ? "
  Am consultat dex-ul  sa nu gresesc si nu am mai scris papanasi cu branza , toti au branza , este o denumire specifica .M-a amuzat  denumirea   data in  zona Munteniei si Moldovei :,, Chiftea de brînză cu oŭă. Chercurĭ, motoceĭ.'':D

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza vaci
  • 5 linguri gris de grau
  • 2 oua
  • 1 varf cutit sare
  • 1 cana pesmet
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • prune
  • scortisoara
  • dulceata preferata
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu prune:


  1. Se pune o oala cu 2 l apa la fiert. Sarati usor .

  2. Intr-o tigaie rumeniti pesmetul cu ulei amestecand sa nu se arda. Adugati zaharul.

  3. Spalati prunele si le scoateti samburii .

  4. Presarati prunele cu un praf de scortisoara.

  5. Amestecati branza, sarea, grisul si ouale.

  6. Ar fi bine compozitia sa se odihneasca la rece o jumatate de ora, dar noi nu am mai asteptat.

  7. In palma am format mici galuste din compozitia cu branza in care am incorporat in mijloc cate o pruna.

  8. In momentul in care puneti papanasii la fiert reduceti intensitatea fierberii [daca clocoteste puternic s-ar putea imprastia].

  9. Initial papanasii se vor duce la fund. Cand acestea se ridica la suprafata este semnalul ca sunt fierti .

  10. Atati papanasi puneti la fiert o data cat ar incape foarte lejer pe diametrul oalei. Repetati operatiunea daca mai aveti material.

  11. Pescuiti ,,motoceii '' cu o paleta cu gauri si-i tavaliti prin pesmet auriu.

  12. Noua ne place la papanasi si la gomboti sa servim dulceata data prin pesmet. De data aceasta am deschis un borcan cu dulceata de caise cu zmeura.

  13. Pofta buna sa aveti !!!

 

TIPS-URI

1

Eu am urmarit un aport redus de zahar. Daca doriti puteti pune suplimentar zahar atat pe prune cat si in pesmet .

2

Am dorit ingrediente distincte, naturale, fara sa incarc preparatul cu alte arome. Aroma a venit de la scortisoara si de la dulceata de caise cu zmeura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

reisnaor_2006 1

28.11.2015, 20:51

super idee

Catalina L 1

02.12.2015, 14:42

o nebunie

Gicuta69 1

03.12.2015, 09:49

Interesant!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert budinca Duo cu biscuiti si frisca