Reteta de preparare a papanasilor cu prune

de mihaelar63 in Dulciuri, 27 Noi 2015 | 6203 vizualizari

 

 Reteta de preparare a papanasilor
   Cam de multisor nu am mancat ceva dulce. Printre alte cumparaturi in ziua cu poftele am ajuns acasa cu branza de vaci proaspata si de la piata cu prune. Mi-am zis ,,Daca sunt gomboti cu prune, de ce n-ar fi si papanasi cu prune ? "
  Am consultat dex-ul  sa nu gresesc si nu am mai scris papanasi cu branza , toti au branza , este o denumire specifica .M-a amuzat  denumirea   data in  zona Munteniei si Moldovei :,, Chiftea de brînză cu oŭă. Chercurĭ, motoceĭ.'':D

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 g branza vaci
  • 5 linguri gris de grau
  • 2 oua
  • 1 varf cutit sare
  • 1 cana pesmet
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • prune
  • scortisoara
  • dulceata preferata
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu prune:

Reteta de preparare a papanasilor

Se pune o oala cu 2 l apa la fiert. Sarati usor .

Intr-o tigaie rumeniti pesmetul cu ulei amestecand sa nu se arda. Adugati zaharul.

Spalati prunele si le scoateti samburii .

Presarati prunele cu un praf de scortisoara.

Amestecati branza, sarea, grisul si ouale.

Ar fi bine compozitia sa se odihneasca la rece o jumatate de ora, dar noi nu am mai asteptat.

In palma am format mici galuste din compozitia cu branza in care am incorporat in mijloc cate o pruna.

In momentul in care puneti papanasii la fiert reduceti intensitatea fierberii [daca clocoteste puternic s-ar putea imprastia].

Initial papanasii se vor duce la fund. Cand acestea se ridica la suprafata este semnalul ca sunt fierti .

Atati papanasi puneti la fiert o data cat ar incape foarte lejer pe diametrul oalei. Repetati operatiunea  daca mai aveti material.

Pescuiti ,,motoceii '' cu o paleta cu gauri si-i tavaliti prin pesmet auriu.

Noua ne place la papanasi si la gomboti sa servim  dulceata data prin pesmet. De data aceasta am deschis un borcan cu dulceata de caise cu zmeura.

Pofta buna sa aveti !!!

TIPS-URI

1

Eu am urmarit un aport redus de zahar. Daca doriti puteti pune suplimentar zahar atat pe prune cat si in pesmet .

2

Am dorit ingrediente distincte, naturale, fara sa incarc preparatul cu alte arome. Aroma a venit de la scortisoara si de la dulceata de caise cu zmeura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

reisnaor_2006 1

28.11.2015, 20:51

super idee

Catalina L 1

02.12.2015, 14:42

o nebunie

Gicuta 1

03.12.2015, 09:49

Interesant!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Negresa (insiropata)