Papanasi cu smantana si dulceata

de Oana in Dulciuri, 2 Mai 2009 | 13555 vizualizari

 

Asta e desertul meu preferat cand sunt la munte! nu stiu de ce, dar asa asociez eu papanasii, cu aerul curat de munte

Am o reteta simpla, papanasii ies garantat!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de branza de vaci
  • 2 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un varf de cutit cu bicarbonat stins in lamaie
  • un praf de sare
  • faina cat incape
  • smantana
  • dulceata de afine
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu smantana si dulceata:

Amestecam ingredientele cu mixerul si apoi punem faina, putin cate putin, framantam pana se formeaza un aluat care nu se mai lipeste de maini si revine daca il apesi cu degetul. Atentie mare sa nu puneti faina prea multa, sa iasa coca prea tare! Pe masa presarata cu faina se formeaza papanasii cu gaura in mijloc plus niste bilute pentru decor (sa fie egala la numar cu papanasii).


Se prajesc apoi in ulei incins, pe ambele parti si se scot pe un servet de hartie.


Se servesc cu smantana deasupra si dulceata de afine sau fructe de padure (dar merge si altfel de dulceata- visine, capsuni).


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu smantana si dulceata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

liana_geicu 1

15.09.2009, 21:31

Este desertul meu preferat in ultima vreme, dar nu am facut niciodata! Eu am mancat mereu de la restaurantul "La Mama"

Oana 1

15.09.2009, 23:53

Liana, nu-s greu de facut, dar trebuie atentie la cantitatea de faina, daca pui prea multa nu se mai umfla asa frumos...coca trebuie sa fie moale, dar sa nu se lipeasca de degete si sa poata fi modelata usor.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert papanasi cu smantana si dulceata de visine