Papanasi cu smantana si dulceata

de Gergiana S in Dulciuri, 10 Ian 2014 | 1397 vizualizari

 

Papanasi...atat trebuie sa imi spui ca mi s-a aprins beculetul, mi se face o pofta de mor si ma pun repede pe facut.Am mai multe retete, insa aseara am optat pentru cea mai rapida dintre ele.

 

INGREDIENTE

  • 450-500 gr branza proaspata
  • 2 oua
  • 12-15 lg faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat stins cu otet
  • 3 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta vanilie
  • coaja de portocala
  • smantana si dulceata pentru servit\
  • 500 ml ulei pentru prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu smantana si dulceata:

Punem branza intr-un castron incapator. Adaugam ouale, zaharul, zaharul vanilat, esenta, coaja de portocala si bicarbonatul stins. Amestecam compozitia cu o spatula. Apoi adaugam si faina. Omogenizam bine si adaugam faina cernuta.

Cu mainile bine infainate, luam cate o bila de aluat pe care o aplatizam usor cu palmele si careia ii facem o gaura in mijloc.Punem la prajit pe baie de ulei si intoarcem.Scoatem cand incep sa se rumeneasca.Dupa ce am terminat de facut papanasii, din aluatul ramas facem bilute si la fel le prajim in ulei.Tinem acoperit pana la servire.

Peste papanasii facuti puem smantana din belsug, dulceata(visisne am folosit eu), iar smanatana, iar dulceata si putin zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

se topesc in gura

COMENTARII (13)

mena29

mena29 1

12.01.2014, 21:19

Deliciosi!

JulyCris

JulyCris 1

15.01.2014, 21:29

Panacris

Panacris 1

16.01.2014, 19:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!