Papanasi cu smantana si dulceata

de Gergiana S in Dulciuri, 10 Ian 2014 | 1574 vizualizari

 

Papanasi...atat trebuie sa imi spui ca mi s-a aprins beculetul, mi se face o pofta de mor si ma pun repede pe facut.Am mai multe retete, insa aseara am optat pentru cea mai rapida dintre ele.

 

INGREDIENTE

  • 450-500 gr branza proaspata
  • 2 oua
  • 12-15 lg faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat stins cu otet
  • 3 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta vanilie
  • coaja de portocala
  • smantana si dulceata pentru servit\
  • 500 ml ulei pentru prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu smantana si dulceata:

Punem branza intr-un castron incapator. Adaugam ouale, zaharul, zaharul vanilat, esenta, coaja de portocala si bicarbonatul stins. Amestecam compozitia cu o spatula. Apoi adaugam si faina. Omogenizam bine si adaugam faina cernuta.


Cu mainile bine infainate, luam cate o bila de aluat pe care o aplatizam usor cu palmele si careia ii facem o gaura in mijloc.Punem la prajit pe baie de ulei si intoarcem.Scoatem cand incep sa se rumeneasca.Dupa ce am terminat de facut papanasii, din aluatul ramas facem bilute si la fel le prajim in ulei.Tinem acoperit pana la servire.


Peste papanasii facuti puem smantana din belsug, dulceata(visisne am folosit eu), iar smanatana, iar dulceata si putin zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

se topesc in gura

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu smantana si dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mena29 1

12.01.2014, 21:19

Deliciosi!

JulyCris 1

15.01.2014, 21:29

Panacris 1

16.01.2014, 19:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lamaie si branza de vaci