Papanasi cu smantana si dulceata de capsuni

de merisor in Dulciuri, 28 Aug 2012 | 10060 vizualizari

 

Atat mi-am dorit sa reusesc odata sa-mi fac in casa papanasi pentru ca ii comand cam pe la toate locaurile cand merg, asa ca mi-am luat inima-n dinti si am experimentat.
....si asta a fost doar inceputul.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr branza dulce de vaci
  • 3 oua
  • 3 linguri gris
  • sare
  • 4 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • coaja si zeama de lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • un varf lingurita bicarbonat
  • 200 gr faina
  • ulei pentru prajit
  • smantana
  • dulceata de capsuni
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu smantana si dulceata de capsuni:

In general eu nu prea tin cont de cantitati cand fac o prajitura, pentru ca sunt retete la care iti dai seama in functie de aluat daca mai necesita ceva, un ou in plus, faina, etc, dar de cand postez aici cantaresc/masor totul pentru a va indica exact cantitatile folosite de mine. Am un vas gradat cu care masor totul.


Deci reteta: am pus branza intr-un bol impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si am pus mixerul in functiune. Am adaugat ouale si grisul, sarea si am mixat in continuare. Eu am preferat sa combin grisul cu faina, am vazut retete ori numai cu gris, ori numai cu faina. Branza folosita de mine a fost mai apoasa si de aceea am pus si gris.


Am adaugat coaja de lamaie si bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie, apoi am pus faina impreuna cu praful de copt si am mixat. In final am scos mixerul si am framantat cu mana pe masa infainata. A iesit un aluat nici prea tare nici prea moale. Pe urma am lasat la frigider cam o ora.


Dupa ce l-am scos din frigider am infainat un fund de lemn si am format pe el bilute din aluat cam cat pumnul meu de mari. Am scobit lsa mijloc si din aluatul rezultat am format bilute mai mici. Am prajit totul in ulei la foc potrivit si am servit calzi cu smantana si dulceata de capsuni.

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de faina nu e batuta in cuie, depinde ce faina se foloseste, aluatul nu trebuie sa fie prea tare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu smantana si dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Laly 1

28.08.2012, 23:18

Merisor ce bunatati,si alor mei le plac tare mult papanasii

-Miti- 1

11.12.2012, 15:52

Panacris 1

29.01.2013, 08:19

Aduc eu dulceața de vișine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy- cu firmituri