Papanasi cu smantana si dulceata de visine

de corina241 in Prajituri, 27 Sep 2012 | 15260 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g branza de vaci
  • 2 oua
  • 3-4 linguri de zahar
  • 1/2 lingurita de bicarbonat
  • putina zeama de lamaie
  • 200 g faina
  • coaja de lamaie
  • vanilie
  • putina sare
  • Decor:
  • 200 ml smantana grasa
  • 2 linguri de zahar
  • dulceata de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu smantana si dulceata de visine:

Branza maruntita(data pe razatoare) se amesteca cu ouale,zaharul,bicarbonatul stins in zeama de lamaie,faina si vanilia,pana s-au omogenizat.


Coca trebuie sa fie moale,ca cea de cozonac.Am lasat-o la rece 2-3 ore.


Din aluat am format colacei si bilute,perechi,in asa fel incat bilutele sa poata acoperii locul gol din colacel(gaura formata).


Se prajesc apoi in ulei bine incins(uleiul trebuie sa fie din abundenta,in asa fel incat papanasii sa poata pluti,altfel, se vor arde),pana devin aurii.


Cand i-am servit,am asezat un colacel,am pus in mijloc biluta si apoi am pus dulceata si amestecul de smanatana cu zahar,bine frecat,pana ce devine o pasta alba-sticoasa).


Au fost deliciosi,iar fetitele au mancat cu placere!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu smantana si dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

mihaelar63 1

29.09.2012, 10:34

Ce apetisanti sunt

scortisoara 1

29.09.2012, 12:25

ce buni sunt!

elucubratiiculinare 1

06.10.2012, 19:35

m-am indragostit la ce frumusei sunt

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Caramel Cheesecake ~nr. 200~