Papanasi cu smantana si gem de gutui

de Dana_Retetegg in Dulciuri, 9 Feb 2012 | 3840 vizualizari

 

Cred ca nimeni nu poate refuza o portie de papanasi rumeni cu multa smantanica si cu gem din belsug, asa ca va invit pe toti la 'dezmat' :))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina,
  • 400 gr branza dulce,
  • 100 ml lapte dulce,
  • 1 cub de drojdie,
  • esenta de lamaie,
  • 100 gr zahar,
  • 3 linguri de ulei,
  • 1 zahar vanilat Bourbon,
  • smantana, 
  • gem de gutui
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu smantana si gem de gutui:

Faina am pus-o intr-un bol si am facut in mijloc o adancitura.



Am adaugat drojdia dizolvata impreuna cu zaharul in laptele caldut. Am pus esenta si zaharul Bourbon.



Am adaugat si branza dulce.



Am framantat pana am obtinut un aluat omogen, exact ca pentru gogosi. In timpul framantarii am adaugat si ulei.



Am lasat aluatul sa creasca timp de 40 de minute.



Apoi am inceput sa modelez papanasii, mai exact, am intins o foaie de aluat de grosime potrivita si am taiat cu o cana cercuri. In mijlocul cercurilor am taiat cu un pahar mai micut alte cercuri.



Am prajit papanasii in baie de ulei, i-am scos pe un servet absorbant apoi i-am asezat pe farfurie.



I-am servit cu multa smantana si gem de gutui!



Un mega deliciu, trebuie sa-i incercati si voi!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu smantana si gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Dana_Retetegg 1

10.02.2012, 22:04

Merci mult ... sa-ti fie de bine

elucubratiiculinare 1

10.02.2012, 23:48

De mult nu am mai păpat papanași.
Buni rău

Dana_Retetegg 1

11.02.2012, 00:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Papanasi cu dulceata de capsuni