Papanasi cu smantana si peltea

de madi_marin in Prajituri, 30 Ian 2010 | 4058 vizualizari

 

Inspirata de reteta AlineiL...si adaptata dupa ,,poftele,, noastre...a m facut ce vedeti mai jos....

 

INGREDIENTE

  • 250 branza telemea sarata
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • stafide
  • coaja rasa de lamaie
  • 7 linguri cu faian
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu smantana si peltea:

Se face o compozitie din toate ingredientele, mai putin o lingura de faina. Se amesteca foarte bine pana se obtine un aluat mai tare. In faina ramasa ne bagam varfurile degetelor cu care vom lua din compozitie (ca e lipicioasa si nu  se poate modela), apoi vom face un rulou pe care il dam si pe el prin faina. Se scutura bine de surplus si apoi se lipeste , obtinandu-se un ceculet.  Se modeleaza intai toti papanasii si apoi ne apucam sa-i prajim. Se pune la incins mai mult ulei si se pun papanasii pana se rumenesc frumos. Se servesc cu smantana si dulceata la alegere.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu smantana si peltea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Adinacarla 1

01.02.2010, 15:04

vrem si noi ...mai ai????

madi_marin 1

01.02.2010, 18:08

nu mai am, da fac acu o tura pentru voi.....

elena1988 1

08.03.2011, 11:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

7630 puncte

Rocsi

7550 puncte

anca_rm

7200 puncte

oanapl

6290 puncte

Valclaudia

6150 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!