Papanasi cu sos de capsuni

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 12 Iun 2013 | 3612 vizualizari

 

Ultimele capsuni din sezon... :(

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 400 g branza proaspata de vaci
  • 200 - 300 g faina alba de grau
  • 2 oua proaspete
  • 40 g unt
  • un praf de sare
  • 1/2 cana cu zahar tos
  • o lingurita cu bicarbonat
  • esente de rom si vanilie dupa gust
  • 2 picaturi de esenta de migdale
  • sucul si coaja de la o jumatate de lamaie
  • 30 g zahar vanilat (cu pastaie de vanilie)

Pentru ornat:

  • 50 ml apa
  • 200 g capsuni
  • 100 g zahar tos
  • 50 g zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu sos de capsuni:

Pentru sos:


Punem cei 50 ml de apa la fiert impreuna cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste complet. Adaugam apoi capsunile zdrobite si lasam sa fiarba la foc potrivit pana se ingroasa usor.


Pentru papanasi:


Branza impreuna cu ouale, praful de sare, zaharul, esentele, sucul si coaja de lamaie, le amestecam intr-un bol, omogenizandu-le. Adaugam apoi faina cernuta impreuna cu bicarbonatul si framantam aluatul usor, pana devine elastic si pufos. Daca este necesar, mai adaugam una-doua linguri cu faina. Din aluatul astfel obtinut, formam gogoselele pe care le vom rumeni frumos, pe ambele parti, la foc potrivit. Le scoatem pe un servet de hartie pentru a scapa de surplusul de grasime. Le pudram cu zahar vanilat, adaugam sosul de capsuni si le servim cu pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Dya Daniela Andrei 1

13.06.2013, 09:04

marianascarlat 1

23.06.2013, 18:24

Dya Daniela Andrei 1

25.06.2013, 09:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Papanasi cu frisca si finetti