Reteta de preparare a papanasilor cu sos de capsuni

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 12 Iun 2013 | 6166 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Ultimele capsuni din sezon... :(

 

INGREDIENTE

Reteta de preparare a papanasilor Pentru aluat:

  • 400 g branza proaspata de vaci
  • 200 - 300 g faina alba de grau
  • 2 oua proaspete
  • 40 g unt
  • un praf de sare
  • 1/2 cana cu zahar tos
  • o lingurita cu bicarbonat
  • esente de rom si vanilie dupa gust
  • 2 picaturi de esenta de migdale
  • sucul si coaja de la o jumatate de lamaie
  • 30 g zahar vanilat (cu pastaie de vanilie)

Pentru ornat:

  • 50 ml apa
  • 200 g capsuni
  • 100 g zahar tos
  • 50 g zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu sos de capsuni:

Reteta de preparare a papanasilor

Pentru sos:

Punem cei 50 ml de apa la fiert impreuna cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste complet. Adaugam apoi capsunile zdrobite si lasam sa fiarba la foc potrivit pana se ingroasa usor.

Pentru papanasi:

Branza impreuna cu ouale, praful de sare, zaharul, esentele, sucul si coaja de lamaie, le amestecam intr-un bol, omogenizandu-le. Adaugam apoi faina cernuta impreuna cu bicarbonatul si framantam aluatul usor, pana devine elastic si pufos. Daca este necesar, mai adaugam una-doua linguri cu faina. Din aluatul astfel obtinut, formam gogoselele pe care le vom rumeni frumos, pe ambele parti, la foc potrivit. Le scoatem pe un servet de hartie pentru a scapa de surplusul de grasime. Le pudram cu zahar vanilat, adaugam sosul de capsuni si le servim cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor