Papanasi cu vin

de epurasha2bb in Prajituri, 24 Sep 2010 | 1951 vizualizari

 

imi ramasese niste vin Lacrima lui Ovidiu de la ziua mea si mi-a parut rau sa nu-l folosesc la ceva bun :) fiindca el are un usor gust de caramel am ales sa fac un desert cu el!

 

INGREDIENTE

  • 1 capacel de vin Lacrima lui Ovidiu
  • 1 fiola esenta de rom Dr Otker
  • 500 g branza de vaci
  • 400 g faina(aproximativ, de fapt la faina e relativ, trbeuie cat cuprinde, dupa ochi se vede cand e suficient)
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu alimentar,
  • 2 pliculete zahar vanilinat,
  • 2 oua
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu vin:

Se bat ouale spuma, se adauga zaharul inmuiat cu un capacel de vin Lacrima lui Ovidiu, apoi faina in ploaie, amestecata cu bicarbonatul.


Branza se sfarama intre degete si se presara usor si ea.


Se pune si fiola de esenta de rom.


Se face o coca moale ca de gogosi pe masa de lucru presarata cu faina.


Se formeaza inele groase si gogoloaie mici, bastonase si floricele.


Se prajesc in ulei incins.


Se servesc pudrate cu zahar pudra cu aroma de vanilie Dr.Otker.


Sunt pur si simplu excelente si se topesc in gura!!!

 

TIPS-URI

1

daca aveti timp puteti face deasupra o glazura de ciocolata duo rapida.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

ionix 1

28.09.2010, 19:23

n-am mai baut o lacrima de secole... super papanasii

nadina73 1

29.09.2010, 00:45

su dupaia canti 5f

epurasha2bb 1

29.09.2010, 16:28

ce sa mai canti cu copii astia , ca ba sunt raciti, ba du-i la culcare...e grele!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si visine