Papanasi fierti

de anca_rm in Dulciuri, 3 Apr 2014 | 4053 vizualizari

 

Imi plac tare mult papanasii , si mai ales acestia fierti. Reteta am modificat-o in timp ca sa fie mai light , idee de pesmet prajit nu ma prea incanta asa ca l-am inlocuit cu nuca de cocos , si in mijloc de data asta le-am pus cate o migdala .

 

INGREDIENTE

  • -500 gr branza de vaci
  • -2 oua
  • -2 linguri gris de grau
  • -3-4 linguri zahar
  • -1plic zahar vanilat
  • -20-30 bucati migdale
  • -50 gr fulgi de cocos
  • Pt sos :
  • -3 linguri smantana dulce
  • -1sau 2 linguri zahar pudra
  • -scortisoara (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi fierti:

Branza de vaci o punem intr-un castron mai inalt si o maruntim cu furculita .


Adaugam ouale , zaharul , zaharul vanilat si grisul de grau si omogenizam foarte bine . (daca branza nu este stoarsa foarte bine atunci mai trebuie sa puneti o lingura de gris )


Pe foc punem o oala cu 2 litri de apa la fiert .


Pana fierbe apa vom forma papanasii : cu o lingurita luam din compozitie si cu palma uda formam bile , in mijlocul lor infigem cate o migdala si rotunjim din nou papanasul.


Asezatii pe un fund de lemn umed.


Procedam la fel pana terminam compozitia din castron .


Cand apa da in clocot punem in ea papanasii si ii lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata , va dura cam 2-3 minute .


Pana cand papanasii se ridica punem nuca de cocos intr-o farfurie si pregatim o lingura cu gauri (cu ciur) sa scoatem papanasii .


Dupa ce se ridica deasupra apei trebuie sa ii scoatem cat mai repede ca sa nu crape , ii scurgem de apa si ii punem in nuca de cocos.


Asezam pe un platou si ii servim calzi cu smantana dulce amestecata cu 1-2 linguri de zahar pudra , si scortisoara .

 

TIPS-URI

1

nuca de cocos poate fi inlocuita cu nuca macinata , sau cu pesmet(50 gr pesmet prajit in 2 linguri de ulei )

2

se poate pune in mijloc visine, stafide etc sau nimic

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi fierti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

anca_rm 1

04.04.2014, 13:33

Dia sunt mai sanatosi decat cei prajiti

anca_rm 1

04.04.2014, 13:33

Laura

doinita2ina 1

05.11.2014, 18:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Papanasi ca ai bunicii