Papanasi fierti

de Mihaela11_jo in Dulciuri, 24 Oct 2014 | 1284 vizualizari

 

Cand am plecat din tara in ianuarie 1982 cu 2 copii: unul de 4 ani si anul de 4 luni, nu am avut dreptul decat la un singur bagaj de 20 de kg( cantarit de autoritatile de la Otopeni la gram !!!).Tot ce am putut lua in poseta a fost cartea de bucate "Sanda Marin" a bunicii mele: editia a V-a ,prefatata de Pastorel Teodoreanu si pe care ea a primit-o cadou de Craciun de la bunicul meu in anul 1940.
Reteta mea de papanasi este din aceasta editie si mi-a reusit de la prima incercare.

 

INGREDIENTE

  • Pentru papanasi
  • 250 g branza dulce de vaca
  • 2 oua
  • 3 linguri de faina
  • 1 praf de sare
  • Pentru pesmet
  • 10 linguri de pesmet
  • 75 g unt( sau ulei)
  • 4-5 linguri de zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi fierti:

Se amesteca intr-un bol ingredientele pentru papanasi pana se omogenizeaza compozitia.


Se ia cu lingura din ea, se fac cu mâna muiată în făină mici găluşte rotunde, se turtesc puţin între mâini şi cu degetul se face la fiecare o adâncitură la mijloc.


Se pune intr-o cratita pe aragaz apa si putina sare. Cand apa fierbe se pun papanasii si se fierb la foc mic 10 minute.


Intre timp se prepara pesmetul. Intr-o tigaie anti-aderenta se topeste untul si se adauga pesmetul; se prajeste pana ia o culoare aurie. Se pune intr-un bol si se amesteca bine cu zaharul. Papanasii se scurg si se tavalesc in bolul cu pemet.


Se scot pe un platou. Se servesc fierbinti.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi fierti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Panacris 1

24.10.2014, 21:34

Rocsi 1

24.10.2014, 21:53

Ce bine arata!

anca_rm 1

25.10.2014, 11:18

ce buni sunt

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Papanasi pufosi