Papanasi fierti

de Mihaela11_jo in Dulciuri, 24 Oct 2014 | 1126 vizualizari

 

Cand am plecat din tara in ianuarie 1982 cu 2 copii: unul de 4 ani si anul de 4 luni, nu am avut dreptul decat la un singur bagaj de 20 de kg( cantarit de autoritatile de la Otopeni la gram !!!).Tot ce am putut lua in poseta a fost cartea de bucate "Sanda Marin" a bunicii mele: editia a V-a ,prefatata de Pastorel Teodoreanu si pe care ea a primit-o cadou de Craciun de la bunicul meu in anul 1940.
Reteta mea de papanasi este din aceasta editie si mi-a reusit de la prima incercare.

 

INGREDIENTE

  • Pentru papanasi
  • 250 g branza dulce de vaca
  • 2 oua
  • 3 linguri de faina
  • 1 praf de sare
  • Pentru pesmet
  • 10 linguri de pesmet
  • 75 g unt( sau ulei)
  • 4-5 linguri de zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi fierti:

Se amesteca intr-un bol ingredientele pentru papanasi pana se omogenizeaza compozitia.

Se ia cu lingura din ea, se fac cu mâna muiată în făină mici găluşte rotunde, se turtesc puţin între mâini şi cu degetul se face la fiecare o adâncitură la mijloc.

Se pune intr-o cratita pe aragaz apa si putina sare. Cand apa fierbe se pun papanasii si se fierb la foc mic 10 minute.

Intre timp se prepara pesmetul. Intr-o tigaie anti-aderenta se topeste untul si se adauga pesmetul; se prajeste pana ia o culoare aurie. Se pune intr-un bol si se amesteca bine cu zaharul. Papanasii se scurg si se tavalesc in bolul cu pemet.

Se scot pe un platou. Se servesc fierbinti.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Papanasi fierti-0
Papanasi fierti-1
Papanasi fierti-2
Papanasi fierti-3
Papanasi fierti-4
Papanasi fierti-5
Papanasi fierti-6
Papanasi fierti-7
Papanasi fierti-8
Papanasi fierti-9
Papanasi fierti-10
Papanasi fierti-11

COMENTARII (16)

Panacris

Panacris 1

24.10.2014, 21:34

Rocsi

Rocsi 1

24.10.2014, 21:53

Ce bine arata!

anca_rm

anca_rm 1

25.10.2014, 11:18

ce buni sunt

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!