Papanasi fierti cu smantana si dulceata

de Doinavar in Dulciuri, 19 Feb 2013 | 9986 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 550-600 g branza de vaci nu prea fada si nici prea zemoasa
  • 2 oua
  • 2 linguri gris
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 5 lingurite zahar
  • unt cat o nuca
  • 3 linguri smantana
  • dulceata la discretie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi fierti cu smantana si dulceata:

Puneti branza de vaci intr-un castron, ouale, grisul, sarea, 2 lingurite zahar si 3 linguri faina. Omogenizati compozitia. Ea trebuie sa fie destul de vartoasa, sa nu “curga”. Se lasa minim 15 minute ca sa se umfle putin grisul. Intre timp puneti la fiert intr-o cratita mai larga 3-4 litri de apa. Puneti restul de faina intr-o tava si formati din compozitie niste bilute de 3-4 cm diametru, pe care le rostogoliti prin faina.


Cand clocoteste apa, dati focul foarte, foarte mic, aplatizati in palma fiecare biluta si faceti cu degetul o mica adancitura in mijloc. Puneti-le la fiert cu grija sa nu le sfaramati si sa nu clocoteasca apa. Se vor lasa intai la fundul vasului, iar dupa cateva minute se umfla si se ridica la suprafata. Lasati-i sa mai fiarba, la foc mic, inca 5-6 minute. Ii luati usor cu o spumiera si ii asezati pe platou. Dupa ce s-au fiert toti papanasii, puneti in fiecare adancitura o bobita de unt.


In 3-4 minute, pana se topeste untul, preparati sosul de smantana: puneti smantana si zaharul ramas (eventual si un plic de zahar vanilat) intr-un blender (se pot freca si intr-un bol cu telul) pana devine o crema spumoasa pe care o turnati peste papanasi. Puneti pe fiecare dulceata, gem, sirop din dulceata, stropiti-i putin cu sirop si serviti-i calzi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi fierti cu smantana si dulceata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

19.02.2013, 22:45

Sidy 1

26.02.2013, 07:51

Sunt minunati ! Se vede ca stam cam in aceeasi parte ca tarii, pentru ca asa ii fac si eu...

lia maria 1

26.02.2013, 16:34

ce pofta mi-ai facut tare bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!