Papanasi fierti cu sos caramel a la gaby_d :)

de Cris2711 in Dulciuri, 12 Feb 2011 | 5878 vizualizari

 

Pentru ca azi am descoperit reteta Gabytei si mi-a facut o pofta de neimaginat m-am pus eu asa pe facut papanasi:) si sa vad ce a savurat ea fara mine:)si ce bun a iesit.mersi Gabyta de reteta.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 500 grame Branza de vaci
  • o cescuta de gris(150-200 gr.)
  • zahar 120-150 grame
  • 2 oua
  • zahar vanilat
  • pesmet
  • Pentru sos
  • 250 gr.zahar
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri smantana
  • 3 linguri frisca lichida

   

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi fierti cu sos caramel a la gaby_d :):

Branza se amesteca cu grisul si zaharul dupa gust.(eu am pus 125 grame de zahar).


Se adauga ouale,cate unul,amestecand dupa fiecare.


Adaugam zaharul vanilat si lasam compozitia deoparte,timp in care ne ocupam de sosul caramel.Inventia proprie a Gabytei:).


Caramelizam 250 gr.zahar.


Cand capata o culoare frumoasa,galben-aurie oprim focul si adaugam cele 2 linguri unt.Amestecam pana la topirea completa continuu.


Adaugam ,pe urma, doua linguri smantana si trei linguri frisca lichida.


Se amesteca usor.


Ne intoarcem la papanasi si ne ocupam de ei.


Intr-o oala mare punem apa la fiert.Cand a dat in clocot,dam focul la mic si cu mana umeda luam din compozitia de papanasi ,formam bilute potrivite ca marime si le punem in apa.


Se lasa sa fiarba la foc potrivit.


Papanasii sunt fierti cand se ridica la suprafata.


Se scot cu o paleta,se scurg de apa si se pun direct pe o farfurie cu pesmet.Gabyta a facut pesmet din piscoturi,o idee geniala.


Se invart usor in pesmet si se pun pe farfurie si se orneaza cu sos caramel.


Pofta buna:)

 

TIPS-URI

1

zahar vanilat Dr.Oetker este mai bun

2

 un pic de jeleu de mure peste papanasi

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi fierti cu sos caramel a la gaby_d :)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (192)

Cris2711 1

20.10.2011, 00:29

cocolina 1

17.04.2012, 11:48

Bunatate de papanasi imi plac mult

Cris2711 1

17.04.2012, 11:53

Cocolina io am furat reteta de la Gaby-d,le are mai,ce mai

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Papanasi cu branza de vaci