Desert papanasi la cuptor

de oanapl in Prajituri, 18 Iun 2021 | 7047 vizualizari

 

Nouă ne plac foarte mult papanașii, dar de această data m-am gândit să pregătesc o variantă mai sănătoasă, la cuptor. Trebuie să recunosc că nu sunt la fel de gustoși precum cei prăjiți în ulei, dar cu siguranță sunt mai sănătoși. Au ieșit un pic mai uscați deși am pus mai puțină făină decât de obicei, iar aluatul era puțin mai lipicios în momentul în care am modelat papanașii.

 

INGREDIENTE

  • 550 g brânză de vaci
  • 300 g făină
  • 3 ouă
  • 50 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță praf de copt
  • Esență de lămâie
  • făină pentru lucru
  • pentru servit:
  • dulceață după gust (eu am folosit de cireșe, productie proprie)
  • smântână
Portii: 11
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert papanasi la cuptor:

Într-un castron se pune brânza fărâmițată, apoi se adaugă sarea, esența de lămâie si ouăle. Se amestecă până se omogenizează compoziția (eu am mărunțit-o cu ajutorul unui mixer vertical), apoi se adaugă treptat făina cu praful de copt și se frământă cu mâna, până se obține un aluat puțin lipicios, care se dă la rece pentru jumătate de oră.

 

Se împarte aluatul in 11 bucăți mărișoare, pentru papanași și 11 bucăți mai mici pentru moț.

Bucățile mici se modelează în formă de bilă, cele mari se rotunjesc, se turtesc și cu ajutorul degetelor se formează la mijloc o gaură pe care o largești ușor.

Se tapetează tava de copt a aragazului cu hârtie de copt și se așează papanașii la distanță, deoarece vor crește destul de mult la copt.

Se servesc papanașii calzi, cu smântână și dulceață.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert papanasi cu smantana si dulceata de visine