Papanasi prajiti

de marianascarlat in Dulciuri, 20 Apr 2013 | 1765 vizualizari

 

Fetelor stiti ce mi-ati facut?
Eu de fel nu sunt pofticioasa, dar atat ati tot postat retete cu papanasi ca tot citind si comentand a inceput sa-mi ploua in gura. Fiindca lui Alex nu- plac papanasii si din acest motiv n-am mai facut de nu mai tin minte cand, fiindca aveam in frigider putina branza dulce de vaci mi-am facut doar pentru mine 3 papanasi.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr de branza de vaci
  • 1 ou
  • 8 linguri de faina
  • 1 varf de bicarbonat de sodiu stins cu otet, ca nu am avut zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • ulei
  • Pentru servit:
  • smantana
  • dulceata de gutui

Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi prajiti:

Se pune intr-un vas branza de vaci se sparge oul peste se pune un praf de sare si se adauga bicarbonatul stins cu otet sau zeama de lamaie. Am amestecat ingredientele si am adaugat si faina nu toata odata ci cate o lingura. Dupa ce aluatul a inceput sa semene a aluat l-am pus pe masa de lucru infainata si l-am framantat mai adaugand faina pentru ca nu trebuie sa fie lipicios. Cand a avut consistenta necesara l-am impartit in trei. Am rupt din fiecare bucata atat cat sa fac trei bilute cat o mingie de ping-pong. Pe urma am facut si din cele trei bucati cate o bila carora le-am facut in mijloc, cu degetul plin de faina, cate o gaura.


Dupa aceste operatii, am pus pe foc o craticioara pe care o folosesc la prajit, cu ulei destul care sa acopere papanasii. Cand uleiul s-a incins suficient, am pu papnasii(trei) si cele trei bilute la prajit. I-am pazit si cand s-au ridicat la suprafata i-am intors si pe partea cealalta. Cand au fost gata i-am scos pe prosoape de hartie absorbanta ca sa se elimine excesul de grasime.


Apoi i-am mutat pe o farfurie si i-am imbracat in smantana, am pus bilutele in varful celor 3 papanasi , am pus mantana si pe ele iar deasupra dulceata de gutui.


Mi-ar fi placut mai mult cu dulceata de visine, dar am mai gasit un borcan abia dupa ce am mancat papanasii. Il pastrez pentru data viitoare cand o sa mai fac papanasi, daca pana atunci nu se coc visinile ca sa mai fac alta dulceata! hihihi


Au fost deliciosi!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi prajiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

marianascarlat 1

20.04.2013, 18:33

RuxyRux 1

20.04.2013, 21:22

Ce papanasi imbietori!

diaconta 1

20.04.2013, 22:21

Ce papanasi buni ai facut Mariana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Papanasi moldovenesti